Personenauto's

Laatste update:

Autobinck investeert in Snappcar

Autobinck Group neemt een belang in autodeelplatform Snappcar. Het internationale autobedrijf maakt niet bekend hoe groot het aandeel is dat ze kopen in de autodeelorganisatie, maar het wordt geen meerderheidsaandeelhouder. 

Dat maakt Autobinck vandaag bekend.

Snappcar heeft 150 duizend gebruikers in Europa en 20 duizend aangesloten deelauto`s. De organisatie wil groeien naar 250 duizend in 2018. 

“Met deze substantiële investering sluiten we aan bij één van de belangrijkste ontwikkelingen in de markt voor mobiliteit”, zegt Hans Kwaad, chief business development officer bij Autobinck Group. “De deelname in Snappcar is voor ons een strategische keuze: we zien de snel groeiende markt voor peer to peer autodelen en willen daarbij betrokken zijn, niet als toeschouwer maar als deelnemer. Verder speelt bij deze deelname mee dat deelautogebruik bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit.”

Snappcar nam eerder dit jaar een Zweeds en een Deens autodeelbedrijf over en wil verder groeien in Europa.

Autobinck richtte dit jaar de divisie Smart Mobility op. Deze divisie richt zich op de mobiliteitsbranche in de volle breedte. Het bedrijf investeert in een reeks van mobiliteitsbedrijven. Zo nam het eerder dit jaar een belang in The New Motion.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Autobinck investeert in Snappcar | Fleet&Mobility

Autobinck investeert in Snappcar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakt Autobinck vandaag bekend.

Snappcar heeft 150 duizend gebruikers in Europa en 20 duizend aangesloten deelauto`s. De organisatie wil groeien naar 250 duizend in 2018. 

“Met deze substantiële investering sluiten we aan bij één van de belangrijkste ontwikkelingen in de markt voor mobiliteit”, zegt Hans Kwaad, chief business development officer bij Autobinck Group. “De deelname in Snappcar is voor ons een strategische keuze: we zien de snel groeiende markt voor peer to peer autodelen en willen daarbij betrokken zijn, niet als toeschouwer maar als deelnemer. Verder speelt bij deze deelname mee dat deelautogebruik bijdraagt aan de verduurzaming van mobiliteit.”

Snappcar nam eerder dit jaar een Zweeds en een Deens autodeelbedrijf over en wil verder groeien in Europa.

Autobinck richtte dit jaar de divisie Smart Mobility op. Deze divisie richt zich op de mobiliteitsbranche in de volle breedte. Het bedrijf investeert in een reeks van mobiliteitsbedrijven. Zo nam het eerder dit jaar een belang in The New Motion.