Personenauto's

Laatste update:

Ford start smart mobility-bedrijf

Ford heeft de dochteronderneming Ford Smart Mobility opgericht. Het is onderdeel van plan van Ford om zowel een autoproducent als mobiliteitsbedrijf te zijn.

Dat meldt Ford Motor Company vandaag.

Ford heeft daarom nu een scheiding aangebracht tussen de mobiliteitsactiviteiten en de ‘core business’, namelijk namelijk het ontwerpen, produceren, vermarkten, financieren en onderhouden van personenauto’s en bedrijfswagens.

Al enige tijd experimenteert Ford met smart mobility-pilots. Bijvoorbeeld een proef met het leasen van een auto met de familie of een groep vrienden, maar ook heeft het een deelautoconcept in Londen. Verder organiseerde het automerk een smart mobility game challenge om tot mobiliteitsoplossingen te komen. Die initiatieven vallen nu onder de nieuwe smart mobility-onderneming. Het nieuwe bedrijf heeft twee vestigingen, namelijk in Palo Alto, Californië en Dearborn, Michigan.

Ford geeft aan leider te willen zijn in connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen, de klantervaring en gegevens en analyses. Het bedrijf neemt echter geen afstand van de auto als product, onlangs werd nog aangekondigd dat er de komende vijf jaar 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van EV’s.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ford start smart mobility-bedrijf | Fleet&Mobility

Ford start smart mobility-bedrijf

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Ford Motor Company vandaag.

Ford heeft daarom nu een scheiding aangebracht tussen de mobiliteitsactiviteiten en de ‘core business’, namelijk namelijk het ontwerpen, produceren, vermarkten, financieren en onderhouden van personenauto’s en bedrijfswagens.

Al enige tijd experimenteert Ford met smart mobility-pilots. Bijvoorbeeld een proef met het leasen van een auto met de familie of een groep vrienden, maar ook heeft het een deelautoconcept in Londen. Verder organiseerde het automerk een smart mobility game challenge om tot mobiliteitsoplossingen te komen. Die initiatieven vallen nu onder de nieuwe smart mobility-onderneming. Het nieuwe bedrijf heeft twee vestigingen, namelijk in Palo Alto, Californië en Dearborn, Michigan.

Ford geeft aan leider te willen zijn in connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen, de klantervaring en gegevens en analyses. Het bedrijf neemt echter geen afstand van de auto als product, onlangs werd nog aangekondigd dat er de komende vijf jaar 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van EV’s.