Personenauto's

Laatste update:

Daimler investeert 7 mld in EV’s

Autofabrikant Daimler investeert 7 miljard euro in de ontwikkeling van milieu-efficiënte voertuigen zoals EV`s en waterstofauto`s. Dat maakt het bedrijf bekend. 

Het volledige modelaanbod van Smart moet in een elektrische variant beschikbaar komen, en start Mercedes-Benz met de serieproductie van de GLC F-Cell brandstofcelauto met plug-in-technologie. Ook ontwikkelt de fabrikant een voertuigarchitectuur voor elektrische auto’s met accu’s.

Daimler maakte onlangs al bekend 3 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe, minder vervuilende dieselmotor.

De fabrikant zegt bewust niet te kiezen voor één soort aandrijflijn, maar in te zetten op meerdere technieken, zegt Daimler-bestuurslid Thomas Weber: “Klanten willen geen concessies doen in de zin van ‘minder auto’. Daarom richten wij ons op efficiëntieverbetering door intelligentere techniek. Alle genoemde aandrijflijnen – benzine, diesel, plug-in hybrid, elektrisch en waterstof – hebben ook in de toekomst hun bestaansrecht en kansen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Daimler investeert 7 mld in EV’s | Fleet&Mobility

Daimler investeert 7 mld in EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het volledige modelaanbod van Smart moet in een elektrische variant beschikbaar komen, en start Mercedes-Benz met de serieproductie van de GLC F-Cell brandstofcelauto met plug-in-technologie. Ook ontwikkelt de fabrikant een voertuigarchitectuur voor elektrische auto’s met accu’s.

Daimler maakte onlangs al bekend 3 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe, minder vervuilende dieselmotor.

De fabrikant zegt bewust niet te kiezen voor één soort aandrijflijn, maar in te zetten op meerdere technieken, zegt Daimler-bestuurslid Thomas Weber: “Klanten willen geen concessies doen in de zin van ‘minder auto’. Daarom richten wij ons op efficiëntieverbetering door intelligentere techniek. Alle genoemde aandrijflijnen – benzine, diesel, plug-in hybrid, elektrisch en waterstof – hebben ook in de toekomst hun bestaansrecht en kansen.”