Personenauto's

Laatste update:

Slimme laad-app bespaart 15 euro per maand

Tech start-up Jedlix heeft de Ichargesmart-app ontwikkeld, waarmee EV-rijders op het meest gunstige moment hun auto kunnen laden. Hiermee wordt het zogenoemde smart charging in Nederland verder uitgebreid.

De gebruiker van de `slim laden`-app moet eerst zijn laadkaart registreren. Vervolgens sluit de gebruiker zijn auto aan op de laadpaal en geeft aan hoe laat de accu weer opgeladen moet zijn. “Meestal wordt de auto `s avonds aangesloten en moet de auto `s ochtends zijn opgeladen. Wij analyseren op welk tijdstip in de nacht het meest gunstig is om de auto te laden. Hiermee kunnen de app-gebruikers 15 euro per maand besparen”, aldus Jaap Burger, productmanager van Jedlix.

Stichting E-laad heeft begin dit jaar ook een living lab voor slim laden opgericht.

Living lab
“Slim laden is in opkomst”, vertelt Rene Bastiaans, communicatiemanager bij Living Lab Smart Charging, het project dat duurzaam opladen stimuleert. “Tegenwoordig wordt er steeds meer duurzame energie opgewekt. De accu’s van de nieuwe elektrische auto’s kunnen tot 100 kwh aan energie opslaan.”

Bastiaans benadrukt dat duurzame bronnen een steeds grotere plek innemen. “Aan de ene kant neemt de opwekking van duurzame energie toe en aan de andere kant rijden er steeds meer elektrische auto’s op de weg. Smart Charging combineert de twee met elkaar. Door op gunstige momenten te laden, wordt door de consument een gunstig tarief afgedragen en gaat opgewekte energie uit duurzame bronnen niet verloren.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Slimme laad-app bespaart 15 euro per maand | Fleet&Mobility

Slimme laad-app bespaart 15 euro per maand

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gebruiker van de `slim laden`-app moet eerst zijn laadkaart registreren. Vervolgens sluit de gebruiker zijn auto aan op de laadpaal en geeft aan hoe laat de accu weer opgeladen moet zijn. “Meestal wordt de auto `s avonds aangesloten en moet de auto `s ochtends zijn opgeladen. Wij analyseren op welk tijdstip in de nacht het meest gunstig is om de auto te laden. Hiermee kunnen de app-gebruikers 15 euro per maand besparen”, aldus Jaap Burger, productmanager van Jedlix.

Stichting E-laad heeft begin dit jaar ook een living lab voor slim laden opgericht.

Living lab
“Slim laden is in opkomst”, vertelt Rene Bastiaans, communicatiemanager bij Living Lab Smart Charging, het project dat duurzaam opladen stimuleert. “Tegenwoordig wordt er steeds meer duurzame energie opgewekt. De accu’s van de nieuwe elektrische auto’s kunnen tot 100 kwh aan energie opslaan.”

Bastiaans benadrukt dat duurzame bronnen een steeds grotere plek innemen. “Aan de ene kant neemt de opwekking van duurzame energie toe en aan de andere kant rijden er steeds meer elektrische auto’s op de weg. Smart Charging combineert de twee met elkaar. Door op gunstige momenten te laden, wordt door de consument een gunstig tarief afgedragen en gaat opgewekte energie uit duurzame bronnen niet verloren.”