Personenauto's

Laatste update:

‘Generatie Y blijkt beste huurklant’

Generatie Y is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de intercontinentale autohuur. Ook huren zij gemiddeld voor het hoogste bedrag een auto. Deze generatie blijkt daarmee de beste klant overzees van autoverhuurders. 

Dat blijkt uit een onderzoek van huurautovergelijkingsportaal Happycar onder duizend respondenten uit de eigen database. Met Generatie Y bedoelt de site mensen die geboren zijn tussen 1982 en 2001. Er is gekeken naar de boekingen online en de gegevens die klanten hebben ingevuld, zoals hun geboortedatum en bankgegevens. 

Per dag geven de huurders uit Generatie Y gemiddeld 23 euro uit. Babyboomers (1946-1955) huren minder intercontinentaal, namelijk 11 procent. Met gemiddeld 20 euro per dag huren zij ook het goedkoopst van alle generaties, vertelt Juhrn Bontje, woordvoerder van de portal. 

Tegen de verwachting in
De respondenten zijn verdeeld in vier categorieën: Babyboomers (1946-1955), Generatie X (1956-1970), Pragmatische Generatie (1971-1981) en Generatie Y (1982-2001). 

“De verwachting was dat juist de babyboomers het meeste uit zouden geven aan een huurauto, maar dit bleek niet het geval”, vertelt Bontje. “De jongste generatie heeft het meeste geld over voor het gemak van een huurauto tijdens een internationale reis.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Generatie Y blijkt beste huurklant’ | Fleet&Mobility

‘Generatie Y blijkt beste huurklant’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit een onderzoek van huurautovergelijkingsportaal Happycar onder duizend respondenten uit de eigen database. Met Generatie Y bedoelt de site mensen die geboren zijn tussen 1982 en 2001. Er is gekeken naar de boekingen online en de gegevens die klanten hebben ingevuld, zoals hun geboortedatum en bankgegevens. 

Per dag geven de huurders uit Generatie Y gemiddeld 23 euro uit. Babyboomers (1946-1955) huren minder intercontinentaal, namelijk 11 procent. Met gemiddeld 20 euro per dag huren zij ook het goedkoopst van alle generaties, vertelt Juhrn Bontje, woordvoerder van de portal. 

Tegen de verwachting in
De respondenten zijn verdeeld in vier categorieën: Babyboomers (1946-1955), Generatie X (1956-1970), Pragmatische Generatie (1971-1981) en Generatie Y (1982-2001). 

“De verwachting was dat juist de babyboomers het meeste uit zouden geven aan een huurauto, maar dit bleek niet het geval”, vertelt Bontje. “De jongste generatie heeft het meeste geld over voor het gemak van een huurauto tijdens een internationale reis.”