Personenauto's

Laatste update:

Zweedse accufabriek Northvolt start Europese productie accucellen

Artist impression van de Zweedse accufabriek van Northvolt (foto: Northvolt)

VW investeert 900 miljoen euro in de fabrikant van accucellen, die daarmee in Zweden kan starten met de productie. Later wordt ook een fabriek in het Duitse Salzgitter gebouwd. 

Het Zweedse Northvolt heeft na een investering van Volkswagen van 900 miljoen euro, genoeg kapitaal opgehaald om de bouw van een accucelfabriek voor EV’s te starten. Dit melden Northvolt en VW.

Volkswagen participeert voor 20 procent in Northvolt, waarmee ook een joint venture wordt opgezet om in 2023 een ​​batterijcelfabriek in Salzgitter, Duitsland, te bouwen. Naast diverse Zweedse investeerders neemt ook BMW deel in Northvolt. De Europese Investeringsbank verstrekt een lening van 350 miljoen euro.

Northvolt meldt dat de bouw van de fabriek in het Zweedse Skellefteå in augustus begint. In eerste instantie gaat de fabriek 16 GWh aan accucellen per jaar produceren. Dit kan later worden opgeschaald. 

“Vandaag is niet alleen een geweldige mijlpaal voor Northvolt, het is ook een sleutelmoment voor Europa, dat duidelijk laat zien dat we klaar zijn om te concurreren in de komende golf van elektrificatie”, zei Northvolt ceo Peter Carlsson. Europa is op dit moment voor de inkoop van accucellen geheel afhankelijk van fabrieken in China, Japan en Korea.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Zweedse accufabriek Northvolt start Europese productie accucellen | Fleet&Mobility

Zweedse accufabriek Northvolt start Europese productie accucellen

Maarten Maarten
• Laatste update:
Artist impression van de Zweedse accufabriek van Northvolt (foto: Northvolt)

Het Zweedse Northvolt heeft na een investering van Volkswagen van 900 miljoen euro, genoeg kapitaal opgehaald om de bouw van een accucelfabriek voor EV’s te starten. Dit melden Northvolt en VW.

Volkswagen participeert voor 20 procent in Northvolt, waarmee ook een joint venture wordt opgezet om in 2023 een ​​batterijcelfabriek in Salzgitter, Duitsland, te bouwen. Naast diverse Zweedse investeerders neemt ook BMW deel in Northvolt. De Europese Investeringsbank verstrekt een lening van 350 miljoen euro.

Northvolt meldt dat de bouw van de fabriek in het Zweedse Skellefteå in augustus begint. In eerste instantie gaat de fabriek 16 GWh aan accucellen per jaar produceren. Dit kan later worden opgeschaald. 

“Vandaag is niet alleen een geweldige mijlpaal voor Northvolt, het is ook een sleutelmoment voor Europa, dat duidelijk laat zien dat we klaar zijn om te concurreren in de komende golf van elektrificatie”, zei Northvolt ceo Peter Carlsson. Europa is op dit moment voor de inkoop van accucellen geheel afhankelijk van fabrieken in China, Japan en Korea.