Infrastructuur

Laatste update:

EVBox en Chargepoint verbinden wereldwijd laadnetwerken

Wie gebruik wil maken van laadpalen van beide bedrijven hoeft maar bij één bedrijf geregistreerd te staan.

EVBox en Chargepoint behoren wereldwijd tot de grootste aanbieders van laadpalen voor elektrische auto’s. Samen beschikken de bedrijven over zo’n 114 duizend laadpunten in 45 landen. De vandaag gesloten roamingdeal maakt het mogelijk dat bestuurders van elektrische auto’s enkel geregistreerd te zijn bij één partij om gebruik te maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers. De samenwerking zorgt er bovendien voor dat bestuurders geen extra kosten maken voor roaming.

Volgens beide bedrijven is het voor het eerst dat er in de wereld van elektrisch rijden op dergelijke schaal wordt samengewerkt. De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren, waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers op zich aan te sluiten bij het initiatief.

“Deze overeenkomst is een nieuwe, belangrijke stap die ons dichterbij ons ambitieuze doel brengt. Er komen miljoenen elektrische auto’s op de markt en hierdoor is er een enorme behoefte aan een goede, dekkende laadinfrastructuur. Om zo’n infrastructuur te bouwen moet je werken met open standaarden. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking. Ik hoop dat andere e-mobility providers en operators zich bij ons aansluiten”, zegt Kristof Vereenooghe, ceo van EVBox.

EVBox is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sterk is op de Europese markt, Chargepoint is een Amerikaans bedrijf.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
EVBox en Chargepoint verbinden wereldwijd laadnetwerken | Fleet&Mobility

EVBox en Chargepoint verbinden wereldwijd laadnetwerken

Maarten Maarten
• Laatste update:

EVBox en Chargepoint behoren wereldwijd tot de grootste aanbieders van laadpalen voor elektrische auto’s. Samen beschikken de bedrijven over zo’n 114 duizend laadpunten in 45 landen. De vandaag gesloten roamingdeal maakt het mogelijk dat bestuurders van elektrische auto’s enkel geregistreerd te zijn bij één partij om gebruik te maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers. De samenwerking zorgt er bovendien voor dat bestuurders geen extra kosten maken voor roaming.

Volgens beide bedrijven is het voor het eerst dat er in de wereld van elektrisch rijden op dergelijke schaal wordt samengewerkt. De gedachte achter de samenwerking is één open laadpalennetwerk te creëren, waar iedere elektrisch autobestuurder gebruik van kan maken. Beide partijen roepen andere laadpalenleveranciers op zich aan te sluiten bij het initiatief.

“Deze overeenkomst is een nieuwe, belangrijke stap die ons dichterbij ons ambitieuze doel brengt. Er komen miljoenen elektrische auto’s op de markt en hierdoor is er een enorme behoefte aan een goede, dekkende laadinfrastructuur. Om zo’n infrastructuur te bouwen moet je werken met open standaarden. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking. Ik hoop dat andere e-mobility providers en operators zich bij ons aansluiten”, zegt Kristof Vereenooghe, ceo van EVBox.

EVBox is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sterk is op de Europese markt, Chargepoint is een Amerikaans bedrijf.