Infrastructuur

Laatste update:

Kia levert laadoplossingen en diensten voor EV’s

Kia e-Niro bij een oplaadpunt. (Foto: Kia)

De Kia-dealer kan nu ook de laadvoorziening, inclusief installatie en onderhoud aanbieden.

Importeur Kia Nederland biedt samen met installateur Abel&co en servicebedrijf Plugsurfing een laadpakket aan voor de EV’s. Zo krijgt de Kia-bezitter ook een oplaadpunt inclusief laadsleutel, ondersteuning en updates. Dit meldt Kia in een persbericht. 

Zo zorgt Abel&co voor installatie van het laadpunt. Bij deze coöperatie zijn 244 installatiebedrijven aangesloten, hierdoor heeft Kia landelijke dekking. De klant heeft toegang tot een Europees-netwerk van 110 duizend laadpalen.

Met de laadsleutel van Plugsurfing heeft de rijder toegang. De laadpalen zijn voorzien van een paslezer die de chip van de laadsleutel herkent. Hierdoor is verrekening van de laadsessies mogelijk en heeft de berijder via een app van Kia inzicht in de laadsessies.

Voor 10 euro per maand kan de Kia-rijder tegen een vast tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is 0,24 eurocent per kWh, en bij DC-oplaadpunten 0,53 eurocent per kWh.

De Kia Niro is voor dit jaar inmiddels uitverkocht.

Kia levert laadoplossingen en diensten voor EV’s | Fleet&Mobility

Kia levert laadoplossingen en diensten voor EV’s

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Kia e-Niro bij een oplaadpunt. (Foto: Kia)

Importeur Kia Nederland biedt samen met installateur Abel&co en servicebedrijf Plugsurfing een laadpakket aan voor de EV’s. Zo krijgt de Kia-bezitter ook een oplaadpunt inclusief laadsleutel, ondersteuning en updates. Dit meldt Kia in een persbericht. 

Zo zorgt Abel&co voor installatie van het laadpunt. Bij deze coöperatie zijn 244 installatiebedrijven aangesloten, hierdoor heeft Kia landelijke dekking. De klant heeft toegang tot een Europees-netwerk van 110 duizend laadpalen.

Met de laadsleutel van Plugsurfing heeft de rijder toegang. De laadpalen zijn voorzien van een paslezer die de chip van de laadsleutel herkent. Hierdoor is verrekening van de laadsessies mogelijk en heeft de berijder via een app van Kia inzicht in de laadsessies.

Voor 10 euro per maand kan de Kia-rijder tegen een vast tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is 0,24 eurocent per kWh, en bij DC-oplaadpunten 0,53 eurocent per kWh.

De Kia Niro is voor dit jaar inmiddels uitverkocht.