Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Car2go: smartphone als sleutel

Met Car2go kan nu gependeld worden tussen Amsterdam en Schiphol. (Foto: Car2go)

Het huurproces van deelautoformule Car2go, inclusief het openen van de auto bij aanvang van de verhuur, gaat volledig via de smartphone lopen.

Car2go installeert daartoe nieuwe hardware in de 340 elektrische Smarts in Amsterdam. Voorheen openden gebruikers de auto met een pasje. In Madrid en Stuttgart, de twee andere steden naast Amsterdam waar Car2go een volledig elektrische vloot op de weg heeft, is het systeem al geïmplementeerd. In de overgangsperiode worden auto’s die alleen met de smartphone zijn te openen gemarkeerd in het reserveringssysteem.

Toon

In het persbericht van Car2go zegt ceo Olivier Reppert dat deze nieuwe technologie het huurproces nog sneller en gebruiksvriendelijker maakt. Ook zou Car2go hiermee “de toon zetten in de industrie”. Deelauto’s van Witkar, actief in Rotterdam en Groningen, zijn eveneens met de smartphone te openen.

Car2go: smartphone als sleutel | Fleet&Mobility

Car2go: smartphone als sleutel

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:
Met Car2go kan nu gependeld worden tussen Amsterdam en Schiphol. (Foto: Car2go)

Car2go installeert daartoe nieuwe hardware in de 340 elektrische Smarts in Amsterdam. Voorheen openden gebruikers de auto met een pasje. In Madrid en Stuttgart, de twee andere steden naast Amsterdam waar Car2go een volledig elektrische vloot op de weg heeft, is het systeem al geïmplementeerd. In de overgangsperiode worden auto’s die alleen met de smartphone zijn te openen gemarkeerd in het reserveringssysteem.

Toon

In het persbericht van Car2go zegt ceo Olivier Reppert dat deze nieuwe technologie het huurproces nog sneller en gebruiksvriendelijker maakt. Ook zou Car2go hiermee “de toon zetten in de industrie”. Deelauto’s van Witkar, actief in Rotterdam en Groningen, zijn eveneens met de smartphone te openen.