Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Uber dient stukken in voor beursgang’

Foto: Shutterstock

Het bedrijf heeft de eerste stappen gezet voor een beursgang, nog geen week nadat concurrent Lyft hetzelfde deed. 

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse taxidienst Lyft de stukken had ingediend die een beursgang mogelijk maken. Inmiddels heeft ook de grotere concurrent Uber de stukken ingediend bij de SEC, de Securities and Exchange Commission. Dit meldt financieel persbureau Bloomberg. Het bericht is nog niet door Uber bevestigd, maar er is al langer bekend dat Uber naar de beurs wil.

Net als Lyft heeft Uber de stukken vertrouwelijk ingediend, zodat alle financiële aspecten onbekend blijven. Volgens Bloomberg zou de beursgang van Uber waarschijnlijk de grootste van 2019 worden, en één van de vijf grootste aller tijden. Bloomberg schat het bedrijf in op circa 120 miljard dollar. Lyft is veel kleiner en wordt geschat op een waarde van 15 miljard dollar. Overigens hebben beide bedrijven nog nooit winst gemaakt.

Volgens Bloomberg hebben Uber en Lyft nu opeens haast omdat de aandelenmarkten zo ongewis zijn. Uber-ceo Dara Khosrowshahi heeft financiële prikkels om het bedrijf volgend jaar tegen een hoge waardering naar de beurs te brengen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
‘Uber dient stukken in voor beursgang’ | Fleet&Mobility

‘Uber dient stukken in voor beursgang’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse taxidienst Lyft de stukken had ingediend die een beursgang mogelijk maken. Inmiddels heeft ook de grotere concurrent Uber de stukken ingediend bij de SEC, de Securities and Exchange Commission. Dit meldt financieel persbureau Bloomberg. Het bericht is nog niet door Uber bevestigd, maar er is al langer bekend dat Uber naar de beurs wil.

Net als Lyft heeft Uber de stukken vertrouwelijk ingediend, zodat alle financiële aspecten onbekend blijven. Volgens Bloomberg zou de beursgang van Uber waarschijnlijk de grootste van 2019 worden, en één van de vijf grootste aller tijden. Bloomberg schat het bedrijf in op circa 120 miljard dollar. Lyft is veel kleiner en wordt geschat op een waarde van 15 miljard dollar. Overigens hebben beide bedrijven nog nooit winst gemaakt.

Volgens Bloomberg hebben Uber en Lyft nu opeens haast omdat de aandelenmarkten zo ongewis zijn. Uber-ceo Dara Khosrowshahi heeft financiële prikkels om het bedrijf volgend jaar tegen een hoge waardering naar de beurs te brengen.