Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Uber gaat ritgegevens delen met gemeente Amsterdam

Uber geeft de gemeente Amsterdam inzicht in de ritadministratie (foto: Shutterstock)

Begin dit jaar vonden enkele dodelijke ongevallen plaats waarbij taxichauffeurs van Uber betrokken waren. Nu hebben Uber en de gemeente afspraken gemaakt om dat te voorkomen. 

Uber gaat de gegevens over het gebruik van de app in de stad delen met de gemeente Amsterdam. Ook zal Uber inzicht geven in de inkomsten van zijn chauffeurs. Dat staat in het Social Charter van Uber en de gemeente Amsterdam, meldt de gemeente. De afspraken werden gemaakt nadat afgelopen winter in twee maanden tijd vier dodelijke ongelukken plaatsvonden, waarbij Uber-chauffeurs betrokken waren.

Amsterdam hoopt met de data van Uber in de hand meer greep te krijgen op het taxivervoer en de veiligheid in de stad. “Als ik niet weet hoeveel chauffeurs er van een bepaald bedrijf in mijn stad rijden, dan kan ik daar niet op sturen”, zei de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma eerder dit jaar.

Volgens de gemeente heeft Uber nu toegezegd elk kwartaal inzicht te geven in het aantal chauffeurs en passagiers dat gebruik maakt van de app. Uber deelt daarnaast de gemiddelde ritafstand en informatie over de plekken waar de meeste mensen opstappen en worden afgezet.

Eerder verhoogde Uber al de minimumleeftijd van chauffeurs van 18 naar 21 jaar. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Uber gaat ritgegevens delen met gemeente Amsterdam | Fleet&Mobility

Uber gaat ritgegevens delen met gemeente Amsterdam

Maarten Maarten
• Laatste update:
Uber geeft de gemeente Amsterdam inzicht in de ritadministratie (foto: Shutterstock)

Uber gaat de gegevens over het gebruik van de app in de stad delen met de gemeente Amsterdam. Ook zal Uber inzicht geven in de inkomsten van zijn chauffeurs. Dat staat in het Social Charter van Uber en de gemeente Amsterdam, meldt de gemeente. De afspraken werden gemaakt nadat afgelopen winter in twee maanden tijd vier dodelijke ongelukken plaatsvonden, waarbij Uber-chauffeurs betrokken waren.

Amsterdam hoopt met de data van Uber in de hand meer greep te krijgen op het taxivervoer en de veiligheid in de stad. “Als ik niet weet hoeveel chauffeurs er van een bepaald bedrijf in mijn stad rijden, dan kan ik daar niet op sturen”, zei de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma eerder dit jaar.

Volgens de gemeente heeft Uber nu toegezegd elk kwartaal inzicht te geven in het aantal chauffeurs en passagiers dat gebruik maakt van de app. Uber deelt daarnaast de gemiddelde ritafstand en informatie over de plekken waar de meeste mensen opstappen en worden afgezet.

Eerder verhoogde Uber al de minimumleeftijd van chauffeurs van 18 naar 21 jaar.