Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

ALD breidt vloot uit met e-cargobikes voor last mile

ALD breidt zijn vloot uit met e-cargobikes voor de last mile, zoals van Fulpra bijvoorbeeld. (Foto: Fulpra)

ALD Automotive speelt in op het zoeken naar emissievrije last mile-oplossingen en breidt zijn vloot uit met e-cargo voertuigen. Met korte looptijden krijgen bedrijven de kans om ervaring op te doen met alternatieven voor de last mile, aldus ALD. 

ALD biedt de e-cargo bikes van de merken Citkar, Sunrider, Fulpra en Goupil. Die light electric freight vehicles (LEFV) kunnen als alternatief worden ingezet voor de traditionele bestelbus.

“De overstap van een traditionele dieselbus naar een e-cargobike of scooter kan voor berijders erg groot zijn. Juist daarom bieden we de mogelijkheid van korte looptijden aan, om het in de praktijk uit te proberen. Zo ontdek je welk voertuig het best bij de bedrijfsvoering past”, aldus Jelle Oosterhof, manager Maas & consultancy bij ALD Automotive. “Samen met klanten kijken we naar de beste last mile-oplossingen. Daarnaast brengen we natuurlijk de CO2-impact en kosten in kaart.”

Ervaring

De LEFV’s zijn elektrisch aangedreven fietsen, scooters of mini-trucks met een laadruimte voor pakketten, gereedschap of voorraadonderdelen. De voertuigen zijn emissieloos en compact, hebben geen parkeerplek nodig en blokkeren ook geen straten als ze laden of lossen. Voor service en onderhoud van de voertuigen heeft ALD Circet ingeschakeld. Circet en ALD deden vorig jaar al een pilot om ervaring op te doen met deze voertuigen.

Nieuw potentieel 

“Medewerkers die met een e-cargobikes werken, vinden het gebruik heel prettig”, aldus Sven van der Pluijm van Circet. “Een van de opvallendste inzichten is dat we dankzij de inzet van deze voertuigen een heel nieuw arbeidsmarktpotentieel hebben kunnen aanboren. Ook medewerkers die niet in het bezit zijn van een rijbewijs B mogen een cargobike besturen.”

ALD breidt vloot uit met e-cargobikes voor last mile | Fleet&Mobility

ALD breidt vloot uit met e-cargobikes voor last mile

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD breidt zijn vloot uit met e-cargobikes voor de last mile, zoals van Fulpra bijvoorbeeld. (Foto: Fulpra)

ALD biedt de e-cargo bikes van de merken Citkar, Sunrider, Fulpra en Goupil. Die light electric freight vehicles (LEFV) kunnen als alternatief worden ingezet voor de traditionele bestelbus.

“De overstap van een traditionele dieselbus naar een e-cargobike of scooter kan voor berijders erg groot zijn. Juist daarom bieden we de mogelijkheid van korte looptijden aan, om het in de praktijk uit te proberen. Zo ontdek je welk voertuig het best bij de bedrijfsvoering past”, aldus Jelle Oosterhof, manager Maas & consultancy bij ALD Automotive. “Samen met klanten kijken we naar de beste last mile-oplossingen. Daarnaast brengen we natuurlijk de CO2-impact en kosten in kaart.”

Ervaring

De LEFV’s zijn elektrisch aangedreven fietsen, scooters of mini-trucks met een laadruimte voor pakketten, gereedschap of voorraadonderdelen. De voertuigen zijn emissieloos en compact, hebben geen parkeerplek nodig en blokkeren ook geen straten als ze laden of lossen. Voor service en onderhoud van de voertuigen heeft ALD Circet ingeschakeld. Circet en ALD deden vorig jaar al een pilot om ervaring op te doen met deze voertuigen.

Nieuw potentieel 

“Medewerkers die met een e-cargobikes werken, vinden het gebruik heel prettig”, aldus Sven van der Pluijm van Circet. “Een van de opvallendste inzichten is dat we dankzij de inzet van deze voertuigen een heel nieuw arbeidsmarktpotentieel hebben kunnen aanboren. Ook medewerkers die niet in het bezit zijn van een rijbewijs B mogen een cargobike besturen.”