Personeel en mobiliteit

Stichting Tesla Claim sleept Tesla voor de rechter

Ook bij de Model 3 zijn er meerdere problemen, stelt de stichting. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse stichting Tesla Claim bereidt een rechtszaak voor tegen autofabrikant Tesla. Volgens de stichting heeft de fabrikant auto’s verkocht met de belofte dat die zo goed als onderhoudsvrij zouden zijn. Volgens de stichting krijgt de klant niet waar hij voor betaald heeft.

Hoewel de stichting pas een week geleden is opgericht, hebben zich inmiddels al 50 particulieren aangesloten bij Tesla Claim. Het doel van de rechtszaak is dat Tesla zijn beloftes nakomt, volgens Wouter van Waning, voorzitter van Tesla Claim. “Natuurlijk kunnen nieuwe auto’s last hebben van kinderziekten, maar als een auto tien keer terug moet naar de garage, dan gaat er iets mis. De board computer gaat bijvoorbeeld geregeld kapot. Dan kun je als fabrikant niet volstaan met de opmerking dat dat komt omdat de bestuurder de auto niet goed gebruikt.” Daarnaast functioneert de Autopilot ook niet naar behoren, volgens de stichting.

Van Waning verwacht dat er snel een gezamenlijke rechtszaak gevoerd kan worden. De voorzitter is als privépersoon overigens al verwikkeld in een rechtszaak tegen de autofabrikant. Naar eigen zeggen is Tesla daarin bij verstek veroordeeld tot het terugnemen van twee auto’s. 

Lees meer op Automotive-online.nl.

Stichting Tesla Claim sleept Tesla voor de rechter | Fleet&Mobility

Stichting Tesla Claim sleept Tesla voor de rechter

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ook bij de Model 3 zijn er meerdere problemen, stelt de stichting. (Foto: Shutterstock)

Hoewel de stichting pas een week geleden is opgericht, hebben zich inmiddels al 50 particulieren aangesloten bij Tesla Claim. Het doel van de rechtszaak is dat Tesla zijn beloftes nakomt, volgens Wouter van Waning, voorzitter van Tesla Claim. “Natuurlijk kunnen nieuwe auto’s last hebben van kinderziekten, maar als een auto tien keer terug moet naar de garage, dan gaat er iets mis. De board computer gaat bijvoorbeeld geregeld kapot. Dan kun je als fabrikant niet volstaan met de opmerking dat dat komt omdat de bestuurder de auto niet goed gebruikt.” Daarnaast functioneert de Autopilot ook niet naar behoren, volgens de stichting.

Van Waning verwacht dat er snel een gezamenlijke rechtszaak gevoerd kan worden. De voorzitter is als privépersoon overigens al verwikkeld in een rechtszaak tegen de autofabrikant. Naar eigen zeggen is Tesla daarin bij verstek veroordeeld tot het terugnemen van twee auto’s. 

Lees meer op Automotive-online.nl.