Personeel en mobiliteit

Laatste update:

E-stepfabrikant Voi haalt 134 miljoen euro op bij investeerders

(Foto: Voi)

De Zweedse E-stepfabrikant Voi heeft 134 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde onder leiding van investeringskantoor The Raine Group. Dat maakt Voi vandaag bekend.

De E-stepfabrikant gaat investeren in research&development, waarbij het groei hoopt te stimuleren in de markten waarin het actief is. Daarnaast steekt het bedrijf geld in het aanpassen en ontwikkelen van hardware en software. Dat moet leiden tot een verbetering van de helmtechnologie, goede verlichting, het optimaliseren van de locatienauwkeurigheid en het verbeteren van de remmen.

Fredrik Hjelm, medeoprichter en ceo van Voi, is blij met de komst van het investeringsbedrijf. “The Raine Groep maakt indruk op ons door hun diepgaande kennis over deze industrie. We delen dezelfde visie op hoe steden er in de toekomst uit moeten zien. Dat zijn aangename plaatsen om te wonen, te werken en te reizen, waar het vervoer de lucht niet vervuilt en het mensen niet afsluit van hun omgeving. Wij hebben alle intentie om onze doelstelling behalen, waarbij de e-steps geen CO2-uitstoot en ongevallen veroorzaken.” De E-stepfabrikant wil zich ook op de Nederlandse markt richten, maar is nog in gesprek met de overheid over de voorwaarden van toetreding.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
E-stepfabrikant Voi haalt 134 miljoen euro op bij investeerders | Fleet&Mobility

E-stepfabrikant Voi haalt 134 miljoen euro op bij investeerders

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Voi)

De E-stepfabrikant gaat investeren in research&development, waarbij het groei hoopt te stimuleren in de markten waarin het actief is. Daarnaast steekt het bedrijf geld in het aanpassen en ontwikkelen van hardware en software. Dat moet leiden tot een verbetering van de helmtechnologie, goede verlichting, het optimaliseren van de locatienauwkeurigheid en het verbeteren van de remmen.

Fredrik Hjelm, medeoprichter en ceo van Voi, is blij met de komst van het investeringsbedrijf. “The Raine Groep maakt indruk op ons door hun diepgaande kennis over deze industrie. We delen dezelfde visie op hoe steden er in de toekomst uit moeten zien. Dat zijn aangename plaatsen om te wonen, te werken en te reizen, waar het vervoer de lucht niet vervuilt en het mensen niet afsluit van hun omgeving. Wij hebben alle intentie om onze doelstelling behalen, waarbij de e-steps geen CO2-uitstoot en ongevallen veroorzaken.” De E-stepfabrikant wil zich ook op de Nederlandse markt richten, maar is nog in gesprek met de overheid over de voorwaarden van toetreding.