Auto en fiscus

Laatste update:

Extra inspraak boekhoudregels

De internationale boekhoudinstituten IASB en FASB hebben een nieuwe consultatieronde ingelast in aanloop naar de invoering van nieuwe boekhoudregels voor leasing. Dat heeft de IFRS-foundation vorige week bekend gemaakt.

In augustus vorig jaar werd het eerste conceptvoorstel voor aanpassing van de internationale boekhoudregels omtrent leasing gepresenteerd. Die nieuwe regels stuitten in de leasewereld op veel weerstand, onder meer omdat leaseactiviteiten moeten worden geactiveerd op de balans. 

Op basis van het commentaar hebben de IASB en FASB het voorstel op verschillende punten aangepast. Stakeholders krijgen nu de gelegenheid om opnieuw te reageren op de tweede versie van de conceptstandaard.

“Hoewel we op een aantal punten nog moeten beraadslagen, is het nu al duidelijk dat een aantal aspecten van de aangepaste voorstellen baat hebben bij extra input van betrokken partijen”, aldus voorzitter Hans Hoogervorst van de IASB.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Extra inspraak boekhoudregels | Fleet&Mobility

Extra inspraak boekhoudregels

Redactie Redactie
• Laatste update:

In augustus vorig jaar werd het eerste conceptvoorstel voor aanpassing van de internationale boekhoudregels omtrent leasing gepresenteerd. Die nieuwe regels stuitten in de leasewereld op veel weerstand, onder meer omdat leaseactiviteiten moeten worden geactiveerd op de balans. 

Op basis van het commentaar hebben de IASB en FASB het voorstel op verschillende punten aangepast. Stakeholders krijgen nu de gelegenheid om opnieuw te reageren op de tweede versie van de conceptstandaard.

“Hoewel we op een aantal punten nog moeten beraadslagen, is het nu al duidelijk dat een aantal aspecten van de aangepaste voorstellen baat hebben bij extra input van betrokken partijen”, aldus voorzitter Hans Hoogervorst van de IASB.