Auto en fiscus

Laatste update:

Kabinet blijft elektrisch rijden stimuleren

Het kabinet legt zich in het nieuwe belastingstelsel toe op een massale doorbraak van elektrische en zeer zuinige voertuigen in ‘de volgende fase van verduurzaming’. Dat schrijft het kabinet vandaag in de kamerbrief ‘Keuzes voor een beter belastingstelsel’.

Het zijn ambities van het kabinet om het stimuleren van elektrisch rijden door te zetten en zich te houden aan afspraken die gemaakt zijn in het Ser Energieakkoord. Het komende decennium wordt elektrisch en zeer duurzaam rijden daardoor nog steeds fiscaal gestimuleerd.

Het nieuwe belastingstelsel moet leiden tot minder complexiteit, minder fraude en minder marktverstoring. De concrete belastingplannen voor automobiliteit zijn tot de ergernis van de brancheverenigingen nog niet bekend gemaakt. Ze staan in de langverwachte Autobrief 2 die het ministerie van Financiën `in de loop van het vierde kwartaal` zal publiceren.

Lees meer over het belastingstelsel op Automotive Management.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Kabinet blijft elektrisch rijden stimuleren | Fleet&Mobility

Kabinet blijft elektrisch rijden stimuleren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het zijn ambities van het kabinet om het stimuleren van elektrisch rijden door te zetten en zich te houden aan afspraken die gemaakt zijn in het Ser Energieakkoord. Het komende decennium wordt elektrisch en zeer duurzaam rijden daardoor nog steeds fiscaal gestimuleerd.

Het nieuwe belastingstelsel moet leiden tot minder complexiteit, minder fraude en minder marktverstoring. De concrete belastingplannen voor automobiliteit zijn tot de ergernis van de brancheverenigingen nog niet bekend gemaakt. Ze staan in de langverwachte Autobrief 2 die het ministerie van Financiën `in de loop van het vierde kwartaal` zal publiceren.

Lees meer over het belastingstelsel op Automotive Management.