Auto en fiscus

Laatste update:

Amsterdam wordt internationaal fietslab

Amsterdam heeft de ambitie wereldleider te worden op het gebied van fietskennis en -innovatie. De organisatie Cyclespace Amsterdam moet ervoor zorgen dat Amsterdam een internationaal fietslaboratorium wordt.

Dat schrijft de gemeente Amsterdam op haar website.

Cyclespace Amsterdam won begin dit jaar een tender voor een pilot van een jaar. Behalve dat het de stad Amsterdam en de regio vernieuwende fietsideeën moet opleveren, moet het ook meer inkomsten en werkgelegenheid genereren.

Een van de concrete plannen is dat buitenlandse delegaties die geïnteresseerd zijn in onze fietscultuur – er kloppen er zo’n 120 per jaar aan bij de gemeente – een programma krijgen en worden rondgeleid. De organisatie wil meer groepen bestuurders, ambtenaren en professionals uit het buitenland naar Amsterdam halen. Volgens Cyclespace moet de fiets wereldwijd steeds meer gezien worden als oplossing voor mobiliteits- en leefbaarheidsproblemen in steden.

Buitenlandse delegaties
Amsterdamse wethouder Pieter Litjens van Verkeer en Vervoer: “Amsterdam is en blijft de fietshoofdstad van de wereld. We krijgen een enorme hoeveelheid aanvragen van internationale delegaties, en hebben een partner nodig om aan die vraag te voldoen en om nieuwe kansen te creëren. Daarnaast willen we zelf ook blijven leren, want het fietsgebruik in onze stad groeit. We hebben slimme en innovatieve oplossingen nodig om die groei in goede banen te leiden en daarom is het ook voor ons nodig om over de grenzen te kijken.”

In de hoofdstad moet dit leiden tot een fysiek cluster van innovatieve bedrijven die zich bezighouden met de fiets. Zo wordt onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit van fietsers, slimme oplossingen voor fietsparkeren, een autovrije fietsdag voor de hele familie, een internationaal fietsfilmfestival en een wereldwijde verkiezing van fietsburgemeesters.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Amsterdam wordt internationaal fietslab | Fleet&Mobility

Amsterdam wordt internationaal fietslab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat schrijft de gemeente Amsterdam op haar website.

Cyclespace Amsterdam won begin dit jaar een tender voor een pilot van een jaar. Behalve dat het de stad Amsterdam en de regio vernieuwende fietsideeën moet opleveren, moet het ook meer inkomsten en werkgelegenheid genereren.

Een van de concrete plannen is dat buitenlandse delegaties die geïnteresseerd zijn in onze fietscultuur – er kloppen er zo’n 120 per jaar aan bij de gemeente – een programma krijgen en worden rondgeleid. De organisatie wil meer groepen bestuurders, ambtenaren en professionals uit het buitenland naar Amsterdam halen. Volgens Cyclespace moet de fiets wereldwijd steeds meer gezien worden als oplossing voor mobiliteits- en leefbaarheidsproblemen in steden.

Buitenlandse delegaties
Amsterdamse wethouder Pieter Litjens van Verkeer en Vervoer: “Amsterdam is en blijft de fietshoofdstad van de wereld. We krijgen een enorme hoeveelheid aanvragen van internationale delegaties, en hebben een partner nodig om aan die vraag te voldoen en om nieuwe kansen te creëren. Daarnaast willen we zelf ook blijven leren, want het fietsgebruik in onze stad groeit. We hebben slimme en innovatieve oplossingen nodig om die groei in goede banen te leiden en daarom is het ook voor ons nodig om over de grenzen te kijken.”

In de hoofdstad moet dit leiden tot een fysiek cluster van innovatieve bedrijven die zich bezighouden met de fiets. Zo wordt onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit van fietsers, slimme oplossingen voor fietsparkeren, een autovrije fietsdag voor de hele familie, een internationaal fietsfilmfestival en een wereldwijde verkiezing van fietsburgemeesters.