Auto en fiscus

Laatste update:

Amsterdam verlengt parkeervergunning voor deel-EV’s

De gemeente Amsterdam heeft de parkeervergunning voor Car2go-gebruikers verlengd tot en met 31 december 2017. Hierdoor kunnen de gebruikers van dit EV-deelauto-concept door heel de stad gratis parkeren.

De gemeente is in 2011 gestart met de EV-vergunning. Dat houdt in dat deelautoconcepten waarbij EV`s worden ingezet een parkeervergunning kunnen aanvragen die in de hele stad geldig is. De gemeente wil zo het gebruik van duurzaam vervoer stimuleren.

De proefregeling is verlengd tot en met 31 december 2017, in aanloop naar definitieve regelgeving. Vooralsnog heeft alleen Car2go deze vergunning voor zijn auto`s, omdat het de enige aanbieder is van vol-elektrische deelauto’s in de stad.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Amsterdam verlengt parkeervergunning voor deel-EV’s | Fleet&Mobility

Amsterdam verlengt parkeervergunning voor deel-EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemeente is in 2011 gestart met de EV-vergunning. Dat houdt in dat deelautoconcepten waarbij EV`s worden ingezet een parkeervergunning kunnen aanvragen die in de hele stad geldig is. De gemeente wil zo het gebruik van duurzaam vervoer stimuleren.

De proefregeling is verlengd tot en met 31 december 2017, in aanloop naar definitieve regelgeving. Vooralsnog heeft alleen Car2go deze vergunning voor zijn auto`s, omdat het de enige aanbieder is van vol-elektrische deelauto’s in de stad.