Leasing en verhuur

Laatste update:

Keurmerk moet woekerproducten privélease voorkomen

Roel Hindriks van Lease Consult ontwikkelt samen met Martin Huisman van de Vereniging Auto van de Zaak een keurmerk voor autoleasemaatschappijen. Uit een onderzoek van Lease Consult en het platform Trends in Autoleasing blijkt dat de contractvoorwaarden van leasemaatschappijen vooral rondom privélease niet transparant genoeg zijn.

Het keurmerk moet een siuatie zoals bij de woekerpolissen, waarbij consumenten uiteindelijk veel meer moesten betalen dan ze vooraf werd voorgespiegeld, voorkomen. “Als we dit als branche niet transparant maken, krijgt privélease een slecht imago. Dat kunnen we met een keurmerk voorkomen”, aldus Hindriks.

Het keurmerk gaat gelden voor alle autoleasecontracten en moet begin 2015 klaar zijn.

Lees meer op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Keurmerk moet woekerproducten privélease voorkomen | Fleet&Mobility

Keurmerk moet woekerproducten privélease voorkomen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het keurmerk moet een siuatie zoals bij de woekerpolissen, waarbij consumenten uiteindelijk veel meer moesten betalen dan ze vooraf werd voorgespiegeld, voorkomen. “Als we dit als branche niet transparant maken, krijgt privélease een slecht imago. Dat kunnen we met een keurmerk voorkomen”, aldus Hindriks.

Het keurmerk gaat gelden voor alle autoleasecontracten en moet begin 2015 klaar zijn.

Lees meer op Automotive Management