Leasing en verhuur

Laatste update:

Noordlease terug bij Autolease Alliance

Noordlease is sinds 1 september weer aangesloten bij het samenwerkingsverband Autolease Alliance. Daarmee komt het ledental weer uit op 17 leasemaatschappijen, die samen goed zijn voor 75.000 contracten.

In 2013 stapte Noordlease opDe Groningse leasemaatschappij was toen nog onderdeel van Alphabet, maar inmiddels is de management buy-out afgerond. Directeuren Robert Nienhuis en Gert Veenstra hebben samen met een investeerder de aandelen van Noordlease overgenomen van BMW Holding.

Nienhuis ziet vooral de inkoopvoordelen en de ondersteuning op operationeel gebied als meerwaarde. “Dan kunnen wij ons focussen op onze dienstverlening. Deze combinatie geeft de klant direct en indirect voordeel.”

Begin juli werd het vertrek van Arno Cloosterman bij Autolease Alliance aangekondigd. Paul Wiegerinck is zijn opvolger ad interim en blijft vooralsnog directeur. “Dat zal zeker tot het einde van het jaar zo zijn. De leden beraden zich samen met het bestuur op de nieuwe koers van Autolease Alliance. Daar is nu nog niets over te melden.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Noordlease terug bij Autolease Alliance | Fleet&Mobility

Noordlease terug bij Autolease Alliance

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2013 stapte Noordlease opDe Groningse leasemaatschappij was toen nog onderdeel van Alphabet, maar inmiddels is de management buy-out afgerond. Directeuren Robert Nienhuis en Gert Veenstra hebben samen met een investeerder de aandelen van Noordlease overgenomen van BMW Holding.

Nienhuis ziet vooral de inkoopvoordelen en de ondersteuning op operationeel gebied als meerwaarde. “Dan kunnen wij ons focussen op onze dienstverlening. Deze combinatie geeft de klant direct en indirect voordeel.”

Begin juli werd het vertrek van Arno Cloosterman bij Autolease Alliance aangekondigd. Paul Wiegerinck is zijn opvolger ad interim en blijft vooralsnog directeur. “Dat zal zeker tot het einde van het jaar zo zijn. De leden beraden zich samen met het bestuur op de nieuwe koers van Autolease Alliance. Daar is nu nog niets over te melden.”