Leasing en verhuur

Laatste update:

Leaseplan: 20% verlengt contract met gunstige bijtelling

Uit een peiling van Leaseplan blijkt dat ruim 20 procent van de leaserijders kiest voor verlenging van het contract. Vanwege de wijzingen in de bijtelling kiezen berijders ervoor om door te rijden met hun leaseauto.

De gemiddelde verlengingsduur loopt bovendien op van ruim een halfjaar naar een jaar. Dat meldt de leasemaatschappij. De wijzigingen in de bijtelling op 1 januari 2017 zijn voor Leaseplan aanleiding om een peiling onder haar klanten te houden.

20 duizend contracten
In 2016 loopt een groot aantal leasecontracten met een gunstig bijtellingstarief af. Het gaat in Nederland naar schatting om ruim 20 duizend contracten met een lage bijtelling van 14 procent of lager.

Henk van der Kwast, ceo van de Stern Groep, verwacht juist een registratiehausse aan het einde van het jaar vanwege de veranderingen in de bijtelling.

Het aantal leaseregistraties daalde afgelopen maand met 22,5 procent. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Leaseplan: 20% verlengt contract met gunstige bijtelling | Fleet&Mobility

Leaseplan: 20% verlengt contract met gunstige bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemiddelde verlengingsduur loopt bovendien op van ruim een halfjaar naar een jaar. Dat meldt de leasemaatschappij. De wijzigingen in de bijtelling op 1 januari 2017 zijn voor Leaseplan aanleiding om een peiling onder haar klanten te houden.

20 duizend contracten
In 2016 loopt een groot aantal leasecontracten met een gunstig bijtellingstarief af. Het gaat in Nederland naar schatting om ruim 20 duizend contracten met een lage bijtelling van 14 procent of lager.

Henk van der Kwast, ceo van de Stern Groep, verwacht juist een registratiehausse aan het einde van het jaar vanwege de veranderingen in de bijtelling.

Het aantal leaseregistraties daalde afgelopen maand met 22,5 procent.