Leasing en verhuur

Laatste update:

Uber helpt gestrande chauffeurs door VS-inreisverbod

De oprichter van de taxi-app, Travis Kalanick, kondigde in een Facebook-bericht aan een fonds van drie miljoen dollar op te zetten, waar gedupeerde chauffeurs van Trumps VS-inreisverbod gebruik van kunnen maken.

Gestrande Uber-chauffeurs, die door Trumps inreisverbod in het buitenland zijn gestrand, kunnen een beroep doen op het fonds om de juridische kosten mee te betalen. Ook biedt het fonds compensatie voor vertaalhulp. Daarnaast zegt de Uber-oprichter chauffeurs die inkomsten verliezen door het inreisverbod financieel bij te staan.

President Trump tekende vorige week een decreet waardoor mensen uit de zeven Islamitische landen Iran, Irak, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië, negentig dagen de VS niet in kunnen. Ook zij die een permanente verblijfsvergunning hebben (een green card), mogen niet meer het land in. Hierdoor zijn sommige chauffeurs, die op het moment dat het decreet werd getekend zich buiten de VS bevonden, gestrand op verschillende vliegvelden.

Uber kwam in deze situatie onder vuur te liggen, omdat de Taxi’s van en naar de New Yorkse luchthaven JFK bleven rijden, terwijl lokale taxibedrijven staakten om hun ongenoegen over de nieuwe regeling te uiten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Uber helpt gestrande chauffeurs door VS-inreisverbod | Fleet&Mobility

Uber helpt gestrande chauffeurs door VS-inreisverbod

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gestrande Uber-chauffeurs, die door Trumps inreisverbod in het buitenland zijn gestrand, kunnen een beroep doen op het fonds om de juridische kosten mee te betalen. Ook biedt het fonds compensatie voor vertaalhulp. Daarnaast zegt de Uber-oprichter chauffeurs die inkomsten verliezen door het inreisverbod financieel bij te staan.

President Trump tekende vorige week een decreet waardoor mensen uit de zeven Islamitische landen Iran, Irak, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië, negentig dagen de VS niet in kunnen. Ook zij die een permanente verblijfsvergunning hebben (een green card), mogen niet meer het land in. Hierdoor zijn sommige chauffeurs, die op het moment dat het decreet werd getekend zich buiten de VS bevonden, gestrand op verschillende vliegvelden.

Uber kwam in deze situatie onder vuur te liggen, omdat de Taxi’s van en naar de New Yorkse luchthaven JFK bleven rijden, terwijl lokale taxibedrijven staakten om hun ongenoegen over de nieuwe regeling te uiten.