Leasing en verhuur

Laatste update:

Witkar breidt uit naar Groningen

KAV Autoverhuur laat in Groningen vanaf op 6 april honderd Smarts Forfour rijden voor zijn deelautoconcept Witkar.

Sinds najaar 2015 is Witkar actief in Rotterdam en via de vestigingen van KAV Autoverhuur. Het concept is gebouwd rondom wat Witkar het ‘freefloating’-principe noemt: berijders kunnen de auto parkeren waar ze maar willen binnen de zogenoemde ‘Witkarzone’, een afgebakend gebied dat ruwweg het stadscentrum omvat. De benzineauto’s zijn te vinden en te ontgrendelen met de Witkar-app. De klant kan kiezen voor afrekenen per seconde, per tien minuten of per 24 uur.

Andere steden

Hemmie Kerklingh, dga van KAV Autoverhuur en initiatiefnemer van onder meer Witkar: “We zijn momenteel met diverse andere steden in gesprek, ook in het buitenland, en de ontwikkelingen zijn positief. We zijn dan ook voorbereid om zowel het aantal beschikbare auto’s als het werkgebied snel uit te breiden. Bovendien kunnen we het netwerk van Witkar op zeer korte termijn op andere tijdelijke locaties uitrollen, bijvoorbeeld bij festivals en evenementen.”

Daimler meldde eind maart dat het met zijn deelautoconcept Car2go ook uitbreiding zoekt in andere Nederlandse steden. Daimler zet uitsluitend elektrische Smarts in.

Witkar breidt uit naar Groningen | Fleet&Mobility

Witkar breidt uit naar Groningen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Sinds najaar 2015 is Witkar actief in Rotterdam en via de vestigingen van KAV Autoverhuur. Het concept is gebouwd rondom wat Witkar het ‘freefloating’-principe noemt: berijders kunnen de auto parkeren waar ze maar willen binnen de zogenoemde ‘Witkarzone’, een afgebakend gebied dat ruwweg het stadscentrum omvat. De benzineauto’s zijn te vinden en te ontgrendelen met de Witkar-app. De klant kan kiezen voor afrekenen per seconde, per tien minuten of per 24 uur.

Andere steden

Hemmie Kerklingh, dga van KAV Autoverhuur en initiatiefnemer van onder meer Witkar: “We zijn momenteel met diverse andere steden in gesprek, ook in het buitenland, en de ontwikkelingen zijn positief. We zijn dan ook voorbereid om zowel het aantal beschikbare auto’s als het werkgebied snel uit te breiden. Bovendien kunnen we het netwerk van Witkar op zeer korte termijn op andere tijdelijke locaties uitrollen, bijvoorbeeld bij festivals en evenementen.”

Daimler meldde eind maart dat het met zijn deelautoconcept Car2go ook uitbreiding zoekt in andere Nederlandse steden. Daimler zet uitsluitend elektrische Smarts in.