Leasing en verhuur

Laatste update:

Beursgang ALD Automotive moet ruim 1 miljard opleveren

De Franse bank Société Générale (Socgen) brengt zijn leasemaatschappij ALD Automotive deze maand nog naar de beurs. Als de beursgang slaagt dan is ALD, bij een gelijke omvang, ongeveer het dubbele waard van wat er 2015 voor Leaseplan werd betaald.

Het bedrijf verkoopt tussen de 20 en 23 procent van de aandelen voor een bedrag van tussen de 1,32 en 1,62 miljard euro. In totaal heeft ALD Automotive 1,4 miljoen voertuigen in beheer, verspreid over 41 landen. Wereldwijd is ALD de op twee na grootste speler in de lease. De grootste, Leaseplan, onderzoekt ook de mogelijkheden voor een beursgang. Leaseplan werd in 2015, toen de vloot eveneens uit 1,4 miljoen voertuigen bestond, voor 3,7 miljard euro verkocht. ALD Automotive zou minstens het dubbele moeten opleveren.

Athlon Car Lease (250 duizend voertuigen) werd vorig jaar voor 1,1 miljard verkocht.

De beursgang werd in februari al aangekondigd bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het geld dat wordt opgehaald wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten voor zowel b2b- als b2c-markten. Ook denkt Socgen dat een beursgang ALD een interessantere partner maakt in de mobiliteitsindustrie.

Beursgang ALD Automotive moet ruim 1 miljard opleveren | Fleet&Mobility

Beursgang ALD Automotive moet ruim 1 miljard opleveren

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Het bedrijf verkoopt tussen de 20 en 23 procent van de aandelen voor een bedrag van tussen de 1,32 en 1,62 miljard euro. In totaal heeft ALD Automotive 1,4 miljoen voertuigen in beheer, verspreid over 41 landen. Wereldwijd is ALD de op twee na grootste speler in de lease. De grootste, Leaseplan, onderzoekt ook de mogelijkheden voor een beursgang. Leaseplan werd in 2015, toen de vloot eveneens uit 1,4 miljoen voertuigen bestond, voor 3,7 miljard euro verkocht. ALD Automotive zou minstens het dubbele moeten opleveren.

Athlon Car Lease (250 duizend voertuigen) werd vorig jaar voor 1,1 miljard verkocht.

De beursgang werd in februari al aangekondigd bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het geld dat wordt opgehaald wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten voor zowel b2b- als b2c-markten. Ook denkt Socgen dat een beursgang ALD een interessantere partner maakt in de mobiliteitsindustrie.