Leasing en verhuur

Laatste update:

Beursgang levert ALD 1,2 miljard euro op

De Franse bank Societe Generale (kortweg Socgen), eigenaar van ALD Automotive, heeft met de beursgang van zijn autoleasetak ongeveer 1,2 miljard euro opgehaald. Dat meldt ALD zojuist.

De waarde per aandeel is 14,30 euro; er is in eerste instantie een belang verkocht van in totaal 20 procent, dat uiteindelijk kan worden uitgebreid naar 23 procent. Vanaf vandaag kunnen de aandelen worden verhandeld.

Socgen kondigde in februari de beursgang van ALD aan. Het bedrijf is met een vloot van 1,4 miljoen auto’s naar eigen zeggen het grootste leasebedrijf van Europa. De beursgang moet het bedrijf in staat stellen verder te groeien, onder andere door overnames, in zowel de b2b als b2c markten.

Lees meer op Automotive Management.

Beursgang levert ALD 1,2 miljard euro op | Fleet&Mobility

Beursgang levert ALD 1,2 miljard euro op

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

De waarde per aandeel is 14,30 euro; er is in eerste instantie een belang verkocht van in totaal 20 procent, dat uiteindelijk kan worden uitgebreid naar 23 procent. Vanaf vandaag kunnen de aandelen worden verhandeld.

Socgen kondigde in februari de beursgang van ALD aan. Het bedrijf is met een vloot van 1,4 miljoen auto’s naar eigen zeggen het grootste leasebedrijf van Europa. De beursgang moet het bedrijf in staat stellen verder te groeien, onder andere door overnames, in zowel de b2b als b2c markten.

Lees meer op Automotive Management.