Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Fusie deelautoconcepten Car2go en Drive-Now in de maak’

Met Car2go kan nu gependeld worden tussen Amsterdam en Schiphol. (Foto: Car2go)

Autofabrikanten BMW en Daimler werken aan een fusie van hun autodeeldiensten. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.

De fusiebesprekingen zouden al maanden lopen en komende week komen de directies van beide fabrikanten samen om verder te praten. Door te fuseren moet er een speler ontstaan die groot genoeg is om de concurrentie met grote Amerikaanse spelers zoals Uber en Lyft aan te kunnen gaan. In Nederland is Drive-Now niet actief, Car2go wel (in Amsterdam). Maar het kost Daimler veel tijd en geld om van Car2go  een winstgevend onderdeel te maken, bevestigde het bedrijf eerder al aan Automotive. 

Volgens Handelsblatt is het doorgaan van de besprekingen volgende week opvallend: vorige week werd bekend dat de Duitse autofabrikanten worden beschuldigd van kartelvorming. Daimler zou het kartel hebben bekend gemaakt, terwijl BMW ontkent er onderdeel van te zijn. 

‘Fusie deelautoconcepten Car2go en Drive-Now in de maak’ | Fleet&Mobility

‘Fusie deelautoconcepten Car2go en Drive-Now in de maak’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Met Car2go kan nu gependeld worden tussen Amsterdam en Schiphol. (Foto: Car2go)

De fusiebesprekingen zouden al maanden lopen en komende week komen de directies van beide fabrikanten samen om verder te praten. Door te fuseren moet er een speler ontstaan die groot genoeg is om de concurrentie met grote Amerikaanse spelers zoals Uber en Lyft aan te kunnen gaan. In Nederland is Drive-Now niet actief, Car2go wel (in Amsterdam). Maar het kost Daimler veel tijd en geld om van Car2go  een winstgevend onderdeel te maken, bevestigde het bedrijf eerder al aan Automotive. 

Volgens Handelsblatt is het doorgaan van de besprekingen volgende week opvallend: vorige week werd bekend dat de Duitse autofabrikanten worden beschuldigd van kartelvorming. Daimler zou het kartel hebben bekend gemaakt, terwijl BMW ontkent er onderdeel van te zijn.