Leasing en verhuur

Laatste update:

Aantal deelauto’s groeit binnen een jaar met tienduizend

Volgens het kennisplatform worden deelauto's steeds normaler. (Foto: Shutterstock)

Kennisplatform CROW-KpVV streeft in 2021 naar een totaal van 100 duizend deelauto’s.

Het aantal deelauto’s is de afgelopen 12 maanden met 10 duizend toegenomen tot 51.149. Dit jaar vlakte de groei af. Dit kan volgens het platform betekenen dat de vraag naar deelauto’s groter wordt dan het aanbod. Zo stelt het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV) in zijn rapport Green Deal Autodelen II.

Deze deal moet bedrijven, overheden en burgers stimuleren en faciliteren om deelauto’s te gebruiken. In juni 2015 tekenden onder andere de vijf grootste steden en de provincie Zuid-Holland de eerste Green Deal Autodelen om een deelautomarkt van 100 duizend auto’s te realiseren. In oktober 2018 volgde de Green Deal Autodelen II omdat de doelstellingen van de eerste deal niet werden gehaald. 

De deelauto’s moeten bijdragen aan een verlaging van het aantal parkeerplaatsen, een snellere overgang naar schone brandstoffen en bewuster mobiliteitsgedrag, zodat mensen vaker gaan fietsen, lopen en met het openbaar vervoer reizen, aldus het kennisplatform. 

Verhuur je auto

De carsharing platformen waarbij mensen hun eigen auto verhuren aan anderen, groeien het hardst. Het gaat hier om platformen waarbij er per verhuurtransactie wordt betaald. Daarnaast is er een flinke groei van zakelijk carsharing en local communities. Bij local communities gaat het om lokale initiatieven waarin groepjes particulieren een of meer auto’s delen. Het gaat meestal om vaste groepen gebruikers die samen alle kosten delen.

Aantal deelauto’s groeit binnen een jaar met tienduizend | Fleet&Mobility

Aantal deelauto’s groeit binnen een jaar met tienduizend

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Volgens het kennisplatform worden deelauto's steeds normaler. (Foto: Shutterstock)

Het aantal deelauto’s is de afgelopen 12 maanden met 10 duizend toegenomen tot 51.149. Dit jaar vlakte de groei af. Dit kan volgens het platform betekenen dat de vraag naar deelauto’s groter wordt dan het aanbod. Zo stelt het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV) in zijn rapport Green Deal Autodelen II.

Deze deal moet bedrijven, overheden en burgers stimuleren en faciliteren om deelauto’s te gebruiken. In juni 2015 tekenden onder andere de vijf grootste steden en de provincie Zuid-Holland de eerste Green Deal Autodelen om een deelautomarkt van 100 duizend auto’s te realiseren. In oktober 2018 volgde de Green Deal Autodelen II omdat de doelstellingen van de eerste deal niet werden gehaald. 

De deelauto’s moeten bijdragen aan een verlaging van het aantal parkeerplaatsen, een snellere overgang naar schone brandstoffen en bewuster mobiliteitsgedrag, zodat mensen vaker gaan fietsen, lopen en met het openbaar vervoer reizen, aldus het kennisplatform. 

Verhuur je auto

De carsharing platformen waarbij mensen hun eigen auto verhuren aan anderen, groeien het hardst. Het gaat hier om platformen waarbij er per verhuurtransactie wordt betaald. Daarnaast is er een flinke groei van zakelijk carsharing en local communities. Bij local communities gaat het om lokale initiatieven waarin groepjes particulieren een of meer auto’s delen. Het gaat meestal om vaste groepen gebruikers die samen alle kosten delen.