Leasing en verhuur Overig

Laatste update:

Tango stapt in Snappcar

Bert Gillis van Tango (l), en Victor van Tol (Snappcar). (Foto: Snappcar)

De benzinemaatschappij wordt aandeelhouder en gaat Snappcar actief aanbieden bij zijn klanten.

Benzinemaatschappij Tango, dochter van Q8, investeert samen met de aandeelhouders Autobinck en Founders acht miljoen euro in het autodeelplatform Snappcar. Door deze investering verwacht het autodeelbedrijf te kunnen groeien naar één miljoen gebruikers. Dit meldt het deelplatform.

“Wij willen ons in Nederland richten op nieuwe diensten”, legt Bert Gillis, retail director Benelux Tango en Q8 uit: “We willen een mobiliteitsspeler worden met als aanbod een mix van autodelen, leasing, parkeren, openbaar vervoer en andere deelconcepten.” Tango gaat Snappcar actief aanbieden bij zijn klanten. Het bedrijf hoopt veel klanten te verleiden te gaan autodelen of leasen bij Snappcar. “Door het delen van de auto kunnen klanten maandelijks extra inkomsten ontvangen”, aldus Gillis.

Snappcar, opgericht in 2011, heeft momenteel 700 duizend gebruikers in Nederland, Zweden, Denemarken en Duitsland. In deze vier landen zijn in totaal 80 duizend auto’s op het platform aangesloten. 

Snappcar sloot eerder dit jaar een overeenkomst met ALD Automotive, Justlease en Directlease om berijders in ruil voor korting hun auto’s te laten delen. Dit deed het eerder al met Business Lease, dat deels eigendom is van aandeelhouder Autobinck.

Tango stapt in Snappcar | Fleet&Mobility

Tango stapt in Snappcar

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Bert Gillis van Tango (l), en Victor van Tol (Snappcar). (Foto: Snappcar)

Benzinemaatschappij Tango, dochter van Q8, investeert samen met de aandeelhouders Autobinck en Founders acht miljoen euro in het autodeelplatform Snappcar. Door deze investering verwacht het autodeelbedrijf te kunnen groeien naar één miljoen gebruikers. Dit meldt het deelplatform.

“Wij willen ons in Nederland richten op nieuwe diensten”, legt Bert Gillis, retail director Benelux Tango en Q8 uit: “We willen een mobiliteitsspeler worden met als aanbod een mix van autodelen, leasing, parkeren, openbaar vervoer en andere deelconcepten.” Tango gaat Snappcar actief aanbieden bij zijn klanten. Het bedrijf hoopt veel klanten te verleiden te gaan autodelen of leasen bij Snappcar. “Door het delen van de auto kunnen klanten maandelijks extra inkomsten ontvangen”, aldus Gillis.

Snappcar, opgericht in 2011, heeft momenteel 700 duizend gebruikers in Nederland, Zweden, Denemarken en Duitsland. In deze vier landen zijn in totaal 80 duizend auto’s op het platform aangesloten. 

Snappcar sloot eerder dit jaar een overeenkomst met ALD Automotive, Justlease en Directlease om berijders in ruil voor korting hun auto’s te laten delen. Dit deed het eerder al met Business Lease, dat deels eigendom is van aandeelhouder Autobinck.