Leasing en verhuur

Laatste update:

Zakelijke leaseautovloot krimpt door corona

Foto: Shutterstock

Het Nederlandse autoleasepark groeide in 2020 met 1,5 procent naar 1.145.000 voertuigen.

Dat meldt de VNA vandaag. Daarmee neemt het park minder snel toe dan in voorgaande jaren. Zo werd er vorig jaar nog een groei van 12,8 procent genoteerd. Voor het eerst in jaren is het aantal zakelijke leasepersonenauto’s gedaald: met 2,1 procent  tot 724.800 stuks. De bestelautovloot groeide met 2,9 procent naar 206.000 auto’s, de private leasevloot met 14 procent naar 214.300 auto’s.

Snijden in kosten

“De corona-pandemie en daarmee gepaard gaande beperkingen leiden logischerwijs tot minder zakelijke autokilometers”, aldus VNA-voorzitter Renate Hemerik. “Ook zijn sommige klanten genoodzaakt te snijden in kosten. De autoleasesector probeert ondernemers te helpen met flexibele oplossingen, zoals contractverlenging en occasionlease. Desondanks is een terugloop in het aantal zakelijke leasepersonenauto’s onvermijdelijk.”

Lees verder op Automotive-online.nl.

Zakelijke leaseautovloot krimpt door corona | Fleet&Mobility

Zakelijke leaseautovloot krimpt door corona

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Dat meldt de VNA vandaag. Daarmee neemt het park minder snel toe dan in voorgaande jaren. Zo werd er vorig jaar nog een groei van 12,8 procent genoteerd. Voor het eerst in jaren is het aantal zakelijke leasepersonenauto’s gedaald: met 2,1 procent  tot 724.800 stuks. De bestelautovloot groeide met 2,9 procent naar 206.000 auto’s, de private leasevloot met 14 procent naar 214.300 auto’s.

Snijden in kosten

“De corona-pandemie en daarmee gepaard gaande beperkingen leiden logischerwijs tot minder zakelijke autokilometers”, aldus VNA-voorzitter Renate Hemerik. “Ook zijn sommige klanten genoodzaakt te snijden in kosten. De autoleasesector probeert ondernemers te helpen met flexibele oplossingen, zoals contractverlenging en occasionlease. Desondanks is een terugloop in het aantal zakelijke leasepersonenauto’s onvermijdelijk.”

Lees verder op Automotive-online.nl.