Leasing en verhuur

Laatste update:

Shuttel voegt huur- en deelauto’s Sixt toe aan mobiliteitspas

Een elektrische deelauto van Sixt Share. (Foto: Sixt)

Klanten van mobiliteitspasaanbieder Shuttel kunnen hun mobiliteitskaart vanaf vandaag gebruiken voor een huur- en deelauto van autoverhuurder Sixt. Via de Sixt-app is het mogelijk voor klanten met een mobiliteitskaart van Shuttel om in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam te kiezen voor een deel- of huurauto. Dat maakt het autoverhuurbedrijf bekend.

Op de mobiliteitspas worden alle transacties online bijgehouden. Dat zorgt voor lagere administratie- en mobiliteitskosten voor werkgevers en zelfstandigen, stellen de partijen.

De deelauto’s zijn free floating, wat betekent dat de auto niet op een vaste plek hoeft te worden afgeleverd, van deelplatform Sixt Share en kunnen achtergelaten worden in de drie grote steden. Volgens Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux, verlaagt dit gebruiksgemak de drempel om in een deelauto te stappen. “En dat heeft veel voordelen. Zo zorgt het gebruik van deelauto’s ervoor dat het aantal ‘eigen auto’s’ afneemt en dat levert parkeer- en ruimtewinst op in steden”, aldus Van den Boom die aangeeft dat de autoverhuur continu kijkt naar mogelijkheden om het servicegebied te vergroten. “Denk daarbij aan steden als Haarlem, Leiden en Rijswijk. Steden waarmee we de huidige gebieden met elkaar kunnen verbinden, op weg naar onze ambitie van landelijke dekking.”In de Automotive Livestream keek Karen van den Boom vooruit op de toekomst van de autoverhuur en mobiliteit.

De deelautovloot van van de autoverhuurder telt inmiddels 850 elektrische deelauto’s. Indien de vraag naar deelauto’s of huurauto’s toeneemt dan is het volgens Sixt-woordvoerder Mariska van Delft mogelijk om snel op te schalen. “De totale omvang van onze vloot fluctueert omdat wij opschalen vanuit onze rent-vloot en vice versa. Momenteel zijn wij in bespreking met de betrokken gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waarin wij Sixt Share en Sixt Rent aanbieden, om onze vergunningen verder uit breiden”, aldus Van Delft. Als de vergunningen worden uitgebreid dan kan de vloot van het verhuurbedrijf ook groeien in de betreffende steden.

Mobiliteitspasaanbieder Shuttel werd in 2016 gelanceerd door Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS). De mobiliteitskaart geeft werknemers toegang tot alle vervoersmodaliteiten, zoals tot het OV en de deelauto`s van VWPFS-dochter Greenwheels. Het free floating concept van Sixt is hierop een aanvulling. De mobiliteitskaart van Shuttle biedt daarnaast ook toegang tot de deelauto’s van MyWheels, Amber en Check.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Shuttel voegt huur- en deelauto’s Sixt toe aan mobiliteitspas | Fleet&Mobility

Shuttel voegt huur- en deelauto’s Sixt toe aan mobiliteitspas

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een elektrische deelauto van Sixt Share. (Foto: Sixt)

Op de mobiliteitspas worden alle transacties online bijgehouden. Dat zorgt voor lagere administratie- en mobiliteitskosten voor werkgevers en zelfstandigen, stellen de partijen.

De deelauto’s zijn free floating, wat betekent dat de auto niet op een vaste plek hoeft te worden afgeleverd, van deelplatform Sixt Share en kunnen achtergelaten worden in de drie grote steden. Volgens Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux, verlaagt dit gebruiksgemak de drempel om in een deelauto te stappen. “En dat heeft veel voordelen. Zo zorgt het gebruik van deelauto’s ervoor dat het aantal ‘eigen auto’s’ afneemt en dat levert parkeer- en ruimtewinst op in steden”, aldus Van den Boom die aangeeft dat de autoverhuur continu kijkt naar mogelijkheden om het servicegebied te vergroten. “Denk daarbij aan steden als Haarlem, Leiden en Rijswijk. Steden waarmee we de huidige gebieden met elkaar kunnen verbinden, op weg naar onze ambitie van landelijke dekking.”In de Automotive Livestream keek Karen van den Boom vooruit op de toekomst van de autoverhuur en mobiliteit.

De deelautovloot van van de autoverhuurder telt inmiddels 850 elektrische deelauto’s. Indien de vraag naar deelauto’s of huurauto’s toeneemt dan is het volgens Sixt-woordvoerder Mariska van Delft mogelijk om snel op te schalen. “De totale omvang van onze vloot fluctueert omdat wij opschalen vanuit onze rent-vloot en vice versa. Momenteel zijn wij in bespreking met de betrokken gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waarin wij Sixt Share en Sixt Rent aanbieden, om onze vergunningen verder uit breiden”, aldus Van Delft. Als de vergunningen worden uitgebreid dan kan de vloot van het verhuurbedrijf ook groeien in de betreffende steden.

Mobiliteitspasaanbieder Shuttel werd in 2016 gelanceerd door Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS). De mobiliteitskaart geeft werknemers toegang tot alle vervoersmodaliteiten, zoals tot het OV en de deelauto`s van VWPFS-dochter Greenwheels. Het free floating concept van Sixt is hierop een aanvulling. De mobiliteitskaart van Shuttle biedt daarnaast ook toegang tot de deelauto’s van MyWheels, Amber en Check.