Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD en Leaseplan tekenen officieel voor overname

ALD en Leaseplan tekenen voor de overname. (Foto: Leaseplan)

De leasemaatschappijen ALD Automotive en Leaseplan hebben eind vorige week de raamovereenkomst getekend voor de overname. Zo meldt ALD. De verwachting is dat de overname van Leaseplan door ALD tegen het einde van dit jaar zal zijn afgerond.

De leasemaatschappijen ALD Automotive en Leaseplan hebben eind vorige week de raamovereenkomst getekend voor de overname. Zo meldt ALD. De verwachting is dat de overname van Leaseplan door ALD tegen het einde van dit jaar zal zijn afgerond.

Met de ondertekening van de raamovereenkomst door ALD, na afronding van een proces van informatie en consultatie van de ondernemingsraden, is een nieuwe stap gezet in het overnameproces. Om de integratie succesvol te laten verlopen, hebben de leasemaatschappijen een Integration Management Office opgericht, dat werkt aan de voorbereiding van de samenwerking van de twee bedrijven.

ALD Automotive, onderdeel van de Franse bank Société Générale, maakte begin dit jaar bekend het Nederlandse Leaseplan over te nemen. Société Générale krijgt 53 procent van de aandelen, de aandeelhouders van Leaseplan 30,75 procent. Ceo Tim Albertsen is één van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres dat op 12 mei wordt gehouden.

ALD en Leaseplan tekenen officieel voor overname | Fleet&Mobility

ALD en Leaseplan tekenen officieel voor overname

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD en Leaseplan tekenen voor de overname. (Foto: Leaseplan)

De leasemaatschappijen ALD Automotive en Leaseplan hebben eind vorige week de raamovereenkomst getekend voor de overname. Zo meldt ALD. De verwachting is dat de overname van Leaseplan door ALD tegen het einde van dit jaar zal zijn afgerond.

Met de ondertekening van de raamovereenkomst door ALD, na afronding van een proces van informatie en consultatie van de ondernemingsraden, is een nieuwe stap gezet in het overnameproces. Om de integratie succesvol te laten verlopen, hebben de leasemaatschappijen een Integration Management Office opgericht, dat werkt aan de voorbereiding van de samenwerking van de twee bedrijven.

ALD Automotive, onderdeel van de Franse bank Société Générale, maakte begin dit jaar bekend het Nederlandse Leaseplan over te nemen. Société Générale krijgt 53 procent van de aandelen, de aandeelhouders van Leaseplan 30,75 procent. Ceo Tim Albertsen is één van de sprekers op het Nationaal Automotive Congres dat op 12 mei wordt gehouden.