Leasing en verhuur

Laatste update:

Lightyear verhoogt prijs met een ton

Foto: Lightyear

De eerste 150 exemplaren van de Pioneer Edition van de Lightyear One zijn uitverkocht, meldt de Nederlandse fabrikant van EV’s met zonnepanelen.

Deze auto’s zouden nog dit jaar op de weg moeten verschijnen. Ze werden aangeboden voor een prijs van 150 duizend euro.

Sinds 1 maart is de inschrijving open voor de volgende serie van de Lightyear One, de Limited Edition. Die zal 250 duizend euro gaan kosten. De autofabrikant gaat die aanzienlijk hogere prijs hanteren omdat “deze prijs beter overeenkomt met de ontwikkelingskosten van de productie van ’s werelds eerste langeafstands-elektrische auto op zonne-energie”.

Leaseplan besloot eind vorig jaar alvast 500 exemplaren te bestellen van de Lightyear Two. Dat is het tweede model, dat rond 2024-2025 in productie gaat. De prijs daarvan zou rond de 50 duizend euro moeten liggen. 

Lightyear verhoogt prijs met een ton | Fleet&Mobility

Lightyear verhoogt prijs met een ton

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Lightyear

Deze auto’s zouden nog dit jaar op de weg moeten verschijnen. Ze werden aangeboden voor een prijs van 150 duizend euro.

Sinds 1 maart is de inschrijving open voor de volgende serie van de Lightyear One, de Limited Edition. Die zal 250 duizend euro gaan kosten. De autofabrikant gaat die aanzienlijk hogere prijs hanteren omdat “deze prijs beter overeenkomt met de ontwikkelingskosten van de productie van ’s werelds eerste langeafstands-elektrische auto op zonne-energie”.

Leaseplan besloot eind vorig jaar alvast 500 exemplaren te bestellen van de Lightyear Two. Dat is het tweede model, dat rond 2024-2025 in productie gaat. De prijs daarvan zou rond de 50 duizend euro moeten liggen.