Overig

Laatste update:

Start Uberpop: taxi voor de halve prijs

Taxiservice Uber heeft vandaag Uberpop gelanceerd in Amsterdam. Het is een nieuwe optie in de Uberapp (waarmee je direct via je smartphone een taxi in de buurt kan bestellen) die de helft goedkoper is dan een reguliere taxi. Met Uberpop kun je een rit bestellen met een particuliere bestuurder en diens auto. Dat meldt Uber vandaag.

Tot nu toe konden in Amsterdam en Rotterdam alleen ritten in de auto`s van professionele chauffeurs worden geboekt via de Uberapp tegen een ‘normaal’ tarief.

Het basistarief van Uberpop is 1 euro. Daarna kost iedere kilometer 1,10 euro en iedere minuut 20 cent. Uber kent nu drie opties in Nederland: de nieuwe en goedkope Uberpop, de bestaande optie Uberblack dat hetzelfde tarief als ‘normale’ taxi’s hanteert en de optie Uberlux, die is net iets duurder. Die laatste optie is bedoeld voor klanten die kiezen voor de meest luxe auto’s en daar een iets hogere prijs voor betalen.

Verboden
In veel steden in het buitenland is Uberpop omstreden en in Brussel en Berlijn zelfs verboden. Minister Kamp van EZ en staatssecretaris Mansveld van I&M staan juist wel positief tegenover nieuwe, alternatieve diensten zoals taxidienstverlener Uber.

Uber is nog op zoek naar bestuurders van minimaal 21 jaar oud die in het bezit zijn van een 4-deurs auto niet ouder dan 2005. Niet iedereen kan bestuurder worden, de kandidaten moeten een verklaring van goed gedrag hebben en een goede verzekering.

Prijsvoorbeeld:
Van Amsterdam Centraal naar het Rembrandtplein in de hoofdstad:
Uberpop: 4 euro
Uberblack: 9 euro
Normale taxi: 10 euro
Uberlux: 13 euro

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Start Uberpop: taxi voor de halve prijs | Fleet&Mobility

Start Uberpop: taxi voor de halve prijs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot nu toe konden in Amsterdam en Rotterdam alleen ritten in de auto`s van professionele chauffeurs worden geboekt via de Uberapp tegen een ‘normaal’ tarief.

Het basistarief van Uberpop is 1 euro. Daarna kost iedere kilometer 1,10 euro en iedere minuut 20 cent. Uber kent nu drie opties in Nederland: de nieuwe en goedkope Uberpop, de bestaande optie Uberblack dat hetzelfde tarief als ‘normale’ taxi’s hanteert en de optie Uberlux, die is net iets duurder. Die laatste optie is bedoeld voor klanten die kiezen voor de meest luxe auto’s en daar een iets hogere prijs voor betalen.

Verboden
In veel steden in het buitenland is Uberpop omstreden en in Brussel en Berlijn zelfs verboden. Minister Kamp van EZ en staatssecretaris Mansveld van I&M staan juist wel positief tegenover nieuwe, alternatieve diensten zoals taxidienstverlener Uber.

Uber is nog op zoek naar bestuurders van minimaal 21 jaar oud die in het bezit zijn van een 4-deurs auto niet ouder dan 2005. Niet iedereen kan bestuurder worden, de kandidaten moeten een verklaring van goed gedrag hebben en een goede verzekering.

Prijsvoorbeeld:
Van Amsterdam Centraal naar het Rembrandtplein in de hoofdstad:
Uberpop: 4 euro
Uberblack: 9 euro
Normale taxi: 10 euro
Uberlux: 13 euro