Overig

Laatste update:

E-bike zorgt voor 18 procent meer fietskilometers

Nederlanders zijn sinds 2010 gemiddeld 18 procent meer gaan fietsen. In 2014 zijn er per persoon 1.018 kilometers op de fiets afgelegd, ruim 230 kilometer méér dan in 2010. Dat blijkt uit een analyse van CBS-cijfers door branchevereniging Bovag.

Vorig jaar fietsten Nederlanders dagelijks bijna 3 kilometer per persoon, tegen bijna 16 autokilometers (als bestuurder) per dag.

Per provincie bekeken is Utrecht koploper met vorig jaar gemiddeld 1.179 fietskilometers per persoon, op afstand gevolgd door Groningen (1.121 kilometer) en Overijssel (1.117; vijf jaar geleden nog koploper).

Volgens Bovag zorgt vooral de populariteit van de e-bike voor deze stijging. Daar waar in 2007 nog 89 duizend e-bikes werden verkocht in Nederland, waren dat er in 2014 al 223 duizend. In totaal telt ons land inmiddels naar schatting anderhalf miljoen elektrische fietsen. E-bikes zouden steeds vaker als alternatief voor woon-werkverkeer worden ingezet.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
E-bike zorgt voor 18 procent meer fietskilometers | Fleet&Mobility

E-bike zorgt voor 18 procent meer fietskilometers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar fietsten Nederlanders dagelijks bijna 3 kilometer per persoon, tegen bijna 16 autokilometers (als bestuurder) per dag.

Per provincie bekeken is Utrecht koploper met vorig jaar gemiddeld 1.179 fietskilometers per persoon, op afstand gevolgd door Groningen (1.121 kilometer) en Overijssel (1.117; vijf jaar geleden nog koploper).

Volgens Bovag zorgt vooral de populariteit van de e-bike voor deze stijging. Daar waar in 2007 nog 89 duizend e-bikes werden verkocht in Nederland, waren dat er in 2014 al 223 duizend. In totaal telt ons land inmiddels naar schatting anderhalf miljoen elektrische fietsen. E-bikes zouden steeds vaker als alternatief voor woon-werkverkeer worden ingezet.