Personenauto's

Laatste update:

‘Toyota iQ zuinigste benzineauto’

Toyota heeft met de introductie van de iQ de koppositie voor zich opgeëist in de toptien van zuinige benzineauto’s. dat meldt de ANWB. De iQ, die vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar is, verbruikt volgens de officiële fabriekscijfers slechts 1 liter benzine op 23,3 kilometer. Daardoor heeft hij als enige benzineauto een CO2-emissie van minder dan 100 g/km. De Top 10 van zuinige auto`s in een initiatief van de ANWB, Stichting Natuur en Milieu en het WNF om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen.

Diesels
Ook bij de dieselauto’s zijn er in de toptien opvallende verschuivingen. Zo is de uitstoot van de Seat Ibiza Ecomotive dankzij een aantal aanpassingen gedaald tot 98 g/km CO2 waarmee deze opschuift naar de tweede plaats in de topetien kleine diesels. Nieuwkomers in deze top 10 zijn de dieselversie van de Toyota iQ, de Ford Fiesta en de Toyota Yaris. Om een positie in de Top 10 te bereiken mag een auto slechts 110 g/km CO2 uitstoten, terwijl dit vorig kwartaal nog 119 g/km was.
In de Top 10 Middelgrote diesels hebben de Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic, de Volvo C30 en de Fiat Qubo samen de kop overgenomen. De Volvo C30 en de Fiat Qubo zijn, evenals de Renault Megane en Opel Astra Ecoflex, nieuwkomers in de lijst. Overigens liggen de CO2-emissies in deze klasse zeer dicht bij elkaar.
Ook de TOP 10 Grote diesels kent een nieuwe koploper: de Volvo S40 1.6 D DRIVe. De CO2-emissie van slechts 118 g/km is voor deze klasse een knappe prestatie. De Volkswagen Passat 2.0 TDI Bluemotion is aanzienlijk zuiniger geworden en is daardoor opgerukt naar de derde plaats. Nieuwkomers in deze klasse zijn de Audi A6, de Citroen C5 en de Fiat Croma. Deze klasse kent inmiddels 12 modellen met een CO2-emissie van 140 g/km of minder, inclusief twee modellen uit grootteklasse ‘E’ (de BMW 520 en Audi A6).

Voor alle volledige top 10`s klik hier

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Toyota iQ zuinigste benzineauto’ | Fleet&Mobility

‘Toyota iQ zuinigste benzineauto’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Diesels
Ook bij de dieselauto’s zijn er in de toptien opvallende verschuivingen. Zo is de uitstoot van de Seat Ibiza Ecomotive dankzij een aantal aanpassingen gedaald tot 98 g/km CO2 waarmee deze opschuift naar de tweede plaats in de topetien kleine diesels. Nieuwkomers in deze top 10 zijn de dieselversie van de Toyota iQ, de Ford Fiesta en de Toyota Yaris. Om een positie in de Top 10 te bereiken mag een auto slechts 110 g/km CO2 uitstoten, terwijl dit vorig kwartaal nog 119 g/km was.
In de Top 10 Middelgrote diesels hebben de Ford Focus 1.6 TDCi ECOnetic, de Volvo C30 en de Fiat Qubo samen de kop overgenomen. De Volvo C30 en de Fiat Qubo zijn, evenals de Renault Megane en Opel Astra Ecoflex, nieuwkomers in de lijst. Overigens liggen de CO2-emissies in deze klasse zeer dicht bij elkaar.
Ook de TOP 10 Grote diesels kent een nieuwe koploper: de Volvo S40 1.6 D DRIVe. De CO2-emissie van slechts 118 g/km is voor deze klasse een knappe prestatie. De Volkswagen Passat 2.0 TDI Bluemotion is aanzienlijk zuiniger geworden en is daardoor opgerukt naar de derde plaats. Nieuwkomers in deze klasse zijn de Audi A6, de Citroen C5 en de Fiat Croma. Deze klasse kent inmiddels 12 modellen met een CO2-emissie van 140 g/km of minder, inclusief twee modellen uit grootteklasse ‘E’ (de BMW 520 en Audi A6).

Voor alle volledige top 10`s klik hier