Personenauto's

Laatste update:

Nederlander wil auto niet delen

Ruim twee derde van de Nederlanders wil zelf een auto bezitten, de groep die open staat voor het delen van een auto bestaat vooral uit dertigers. Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder 8.800 consumenten van occasionsite Autoscout24.

Duitsers zijn met ruim 72% het meest gehecht aan een eigen auto, maar ook Italianen en Spanjaarden delen niet graag een voertuig. Nederlanders (1.000 ondervraagden) staan samen met de Fransen nog het meest positief tegenover car sharing.

Uit het onderzoek blijkt verder dat hoe meer iemand verdient, hoe meer waarde er gehecht wordt aan de privacy van een eigen auto. Verder zien Nederlanders van boven de vijftig het minder vaak zitten om een auto te delen dan hun landgenoten onder de veertig jaar.

“Het aantal car sharing-initiatieven is de afgelopen maanden flink gegroeid, maar Nederlanders blijken nog te moeten wennen aan het idee van car sharing,” zegt Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24 Nederland. “De keuze om een auto te delen lijkt dan ook vooral te worden ingegeven door kostenbesparing. Want het aantal respondenten dat aangeeft helemaal geen waarde te hechten aan privacy in de auto, is maar klein.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nederlander wil auto niet delen | Fleet&Mobility

Nederlander wil auto niet delen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Duitsers zijn met ruim 72% het meest gehecht aan een eigen auto, maar ook Italianen en Spanjaarden delen niet graag een voertuig. Nederlanders (1.000 ondervraagden) staan samen met de Fransen nog het meest positief tegenover car sharing.

Uit het onderzoek blijkt verder dat hoe meer iemand verdient, hoe meer waarde er gehecht wordt aan de privacy van een eigen auto. Verder zien Nederlanders van boven de vijftig het minder vaak zitten om een auto te delen dan hun landgenoten onder de veertig jaar.

“Het aantal car sharing-initiatieven is de afgelopen maanden flink gegroeid, maar Nederlanders blijken nog te moeten wennen aan het idee van car sharing,” zegt Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24 Nederland. “De keuze om een auto te delen lijkt dan ook vooral te worden ingegeven door kostenbesparing. Want het aantal respondenten dat aangeeft helemaal geen waarde te hechten aan privacy in de auto, is maar klein.”