Personenauto's

Laatste update:

Ook defensiemedewerkers geschorst om tenderfraude

Bij het ministerie van Defensie zijn twee hoge officieren en twee hoge burgerambtenaren geschorst. Ze worden verdacht van twee ‘integriteitsschendingen’. De medewerkers zouden betrokken zijn bij corruptie bij de inkoop van voertuigen. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek naar de vier gestart. 

Eerder waren er bij Defensie geen concrete aanwijzingen van mogelijke integriteitsschendingen, maar begin deze maand is alsnog besloten de medewerkers hangende het onderzoek te schorsen. Dat maakt minister van Defensie Hennis-Plasschaert bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Een commissie heeft in 2012 al onderzoek gedaan naar het verwervingsproces van civiele voertuigen bij Defensie. Deze adviseerde toen het rapport voor te leggen aan het Openbaar Ministerie. 

Eind vorig jaar werd er door justitie een  inval gedaan bij Athlon Car Lease vanwege verdenking van fraude bij een tender van Defensie. In 2011 werd een wagenparkbeheerder bij Defensie om dezelfde reden geschorst.

Vandaag meldde onderzoekswebsite Followthemoney.nl dat de VKV Groep in totaal tien facturen betaalde aan Van Mossel Lease voor een auto die werd geleaset door verdachte Jacques H, die al jaren onder vuur ligt in deze fraudezaak. Waarom VKV die facturen betaalde, is onbekend.

Politie
Eerder deze week werden er ook vijf politiemensen buiten dienst gesteld omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij corruptie bij een wagenparktender.

Update:

Onderzoekswebsite Followthemoney.nl (FTM) meldt dat Renault-dealer VKV Groep facturen ging betalen voor verdachte Jacques H., die bij Van Mossel een Audi leasete. FTM heeft de facturen in handen gekregen. In totaal zou VKV voor ruim 7 duizend euro aan facturen hebben betaald, die in de jaren ervoor gewoon door H. werden voldaan. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ook defensiemedewerkers geschorst om tenderfraude | Fleet&Mobility

Ook defensiemedewerkers geschorst om tenderfraude

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eerder waren er bij Defensie geen concrete aanwijzingen van mogelijke integriteitsschendingen, maar begin deze maand is alsnog besloten de medewerkers hangende het onderzoek te schorsen. Dat maakt minister van Defensie Hennis-Plasschaert bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Een commissie heeft in 2012 al onderzoek gedaan naar het verwervingsproces van civiele voertuigen bij Defensie. Deze adviseerde toen het rapport voor te leggen aan het Openbaar Ministerie. 

Eind vorig jaar werd er door justitie een  inval gedaan bij Athlon Car Lease vanwege verdenking van fraude bij een tender van Defensie. In 2011 werd een wagenparkbeheerder bij Defensie om dezelfde reden geschorst.

Vandaag meldde onderzoekswebsite Followthemoney.nl dat de VKV Groep in totaal tien facturen betaalde aan Van Mossel Lease voor een auto die werd geleaset door verdachte Jacques H, die al jaren onder vuur ligt in deze fraudezaak. Waarom VKV die facturen betaalde, is onbekend.

Politie
Eerder deze week werden er ook vijf politiemensen buiten dienst gesteld omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij corruptie bij een wagenparktender.

Update:

Onderzoekswebsite Followthemoney.nl (FTM) meldt dat Renault-dealer VKV Groep facturen ging betalen voor verdachte Jacques H., die bij Van Mossel een Audi leasete. FTM heeft de facturen in handen gekregen. In totaal zou VKV voor ruim 7 duizend euro aan facturen hebben betaald, die in de jaren ervoor gewoon door H. werden voldaan.