Personenauto's

Laatste update:

Google wil voor 2020 zelfrijdende auto op de markt

Google verwacht binnen vijf jaar een volledig zelfrijdende auto op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf werkt in de VS aan de marktintroductie en verwacht dat wet- en regelgeving daar geen obstakel zullen vormen. Dat zegt Chris Urmson, directeur self-driving cars bij Google, tegen de Detroit Free Press.

Minister Schultz van Haegen ziet binnen Europa een voortrekkersrol neergelegd voor Nederland als het gaat om zelfrijdende auto’s. Zij zei vorig jaar de wetgeving aan te passen om dit mogelijk te maken.

Ook Tesla in de race
Eerder deze week maakte Tesla bekend ook in de race te zijn om de eerste volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen. CEO Elon Musk zei tegen Reuters de eerste autonoom rijdende auto aan consumenten te willen aanbieden, maar dat dit naar verwachting niet voor 2022 zal plaatsvinden.

In datzelfde interview zei Musk dat Tesla tegen 2025 enkele miljoenen auto’s verwacht te produceren. Vorig jaar rolden er veertigduizend Tesla’s van de band. De fabrikant schrijft nog geen zwarte cijfers. Tesla verwacht pas tegen 2020 winstgevend te zijn.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Google wil voor 2020 zelfrijdende auto op de markt | Fleet&Mobility

Google wil voor 2020 zelfrijdende auto op de markt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Minister Schultz van Haegen ziet binnen Europa een voortrekkersrol neergelegd voor Nederland als het gaat om zelfrijdende auto’s. Zij zei vorig jaar de wetgeving aan te passen om dit mogelijk te maken.

Ook Tesla in de race
Eerder deze week maakte Tesla bekend ook in de race te zijn om de eerste volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen. CEO Elon Musk zei tegen Reuters de eerste autonoom rijdende auto aan consumenten te willen aanbieden, maar dat dit naar verwachting niet voor 2022 zal plaatsvinden.

In datzelfde interview zei Musk dat Tesla tegen 2025 enkele miljoenen auto’s verwacht te produceren. Vorig jaar rolden er veertigduizend Tesla’s van de band. De fabrikant schrijft nog geen zwarte cijfers. Tesla verwacht pas tegen 2020 winstgevend te zijn.