Personenauto's

Laatste update:

VZR vraagt om coulance bij afkoop

Aan de vooravond van de invoering van een strenger bijtellingsregime roept de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR) leasemaatschappijen en werkgevers op om coulant te zijn in het afkomen en openbreken van leasecontracten.

De VZR zegt veel klachten te krijgen van leden die door hun werkgever niet in de gelegenheid worden gesteld om het leasecontract vervroegd te beëindigen. Velen van hen kunnen daardoor geen gebruik meer maken van de 14% bijtellingscategorie, en zijn aangewezen op 21% of 25% bijtelling.

“We hebben gekeken naar de huidige 14%-bijtellingsmodellen en de modellen die in 2016 voor de categorie van 15% bijtelling in aanmerking komen. We zien hierbij dat voor de gemiddelde zakelijke rijder – met een gezin met twee kinderen – het aanbod met reële opties flink is uitgedund”, aldus VZR-voorzitter Jan van Delft. “Wij roepen werkgevers en leasemaatschappijen dan ook op soepel om te gaan met voortijdige beëindiging van de bestaande leaseovereenkomsten. Zeker als deze contracten in het begin van 2016 toch al afgelopen zouden zijn. Dit vinden wij redelijk en billijk.”

In aanloop naar het aangescherpte bijtellingsregime vindt er een ware verkoophausse plaats. Tot en met oktober zijn er bijna een kwart meer nieuwe personenauto`s op naam gezet van leasemaatschappijen. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VZR vraagt om coulance bij afkoop | Fleet&Mobility

VZR vraagt om coulance bij afkoop

Redactie Redactie
• Laatste update:

De VZR zegt veel klachten te krijgen van leden die door hun werkgever niet in de gelegenheid worden gesteld om het leasecontract vervroegd te beëindigen. Velen van hen kunnen daardoor geen gebruik meer maken van de 14% bijtellingscategorie, en zijn aangewezen op 21% of 25% bijtelling.

“We hebben gekeken naar de huidige 14%-bijtellingsmodellen en de modellen die in 2016 voor de categorie van 15% bijtelling in aanmerking komen. We zien hierbij dat voor de gemiddelde zakelijke rijder – met een gezin met twee kinderen – het aanbod met reële opties flink is uitgedund”, aldus VZR-voorzitter Jan van Delft. “Wij roepen werkgevers en leasemaatschappijen dan ook op soepel om te gaan met voortijdige beëindiging van de bestaande leaseovereenkomsten. Zeker als deze contracten in het begin van 2016 toch al afgelopen zouden zijn. Dit vinden wij redelijk en billijk.”

In aanloop naar het aangescherpte bijtellingsregime vindt er een ware verkoophausse plaats. Tot en met oktober zijn er bijna een kwart meer nieuwe personenauto`s op naam gezet van leasemaatschappijen.