Personenauto's

Laatste update:

Uber start met zelfrijdende taxi`s

Klanten van taxidienst Uber kunnen nog deze maand in Pittsburg een taxirit bestellen in een zelfrijdende auto. Aan het stuur bevindt zich nog wel een technicus om het systeem in de gaten te houden en in te grijpen als er iets mis gaat.

Dit meldt het persbureau Bloomberg vandaag.

Het gaat in eerste instantie om een beperkt aantal voertuigen, maar uiteindelijk moeten er nog dit jaar honderd autonome Volvo’s XC90 gaan rondrijden.

Alternatief voor Google-car
Verschillende bedrijven, waaronder Google, doen al langer praktijktests met zelfrijdende auto’s. Volgens Uber directeur Travis Kalanick moet er een alternatief komen voor de Google-auto. “Want als dat er niet is houden we geen bedrijf meer over.”
Eerder deze week liet Ford ook al weten te werken aan auto`s zonder stuur, rem en gaspedaal, die kunnen worden gebruikt voor chauffeurloze taxi- en autodeeldiensten.

Zelfrijdende vrachtauto’s
Uber zegt niet zelfstandig aan een autonoom rijdende auto te werken, maar doet dit samen met Volvo. Beide partijen steken gezamenlijk 300 miljoen euro in dit project. Verder is de taxidienst van plan om ook vrachtauto’s zelfrijdend te maken.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Uber start met zelfrijdende taxi`s | Fleet&Mobility

Uber start met zelfrijdende taxi`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit meldt het persbureau Bloomberg vandaag.

Het gaat in eerste instantie om een beperkt aantal voertuigen, maar uiteindelijk moeten er nog dit jaar honderd autonome Volvo’s XC90 gaan rondrijden.

Alternatief voor Google-car
Verschillende bedrijven, waaronder Google, doen al langer praktijktests met zelfrijdende auto’s. Volgens Uber directeur Travis Kalanick moet er een alternatief komen voor de Google-auto. “Want als dat er niet is houden we geen bedrijf meer over.”
Eerder deze week liet Ford ook al weten te werken aan auto`s zonder stuur, rem en gaspedaal, die kunnen worden gebruikt voor chauffeurloze taxi- en autodeeldiensten.

Zelfrijdende vrachtauto’s
Uber zegt niet zelfstandig aan een autonoom rijdende auto te werken, maar doet dit samen met Volvo. Beide partijen steken gezamenlijk 300 miljoen euro in dit project. Verder is de taxidienst van plan om ook vrachtauto’s zelfrijdend te maken.