Personenauto's

Laatste update:

Hyundai biedt Ioniq aan als ’troostauto’ voor wachttijd Kona

Ioniq als tussenauto door Hyundai gepromoot. (Foto: Hyundai)

De levertijd van de Hyundai Kona Electric, met een actieradius van 480 kilometer, is opgelopen tot ongeveer een jaar. Daarom biedt de importeur de Ionic als tussenauto aan. Die is uit voorraad leverbaar, maar heeft een actieradius van ‘slechts’  200 kilometer.

Hyundai kan de vraag naar de Kona Electric niet bijbenen: de levertijden kunnen oplopen tot een jaar, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het aankomend jaar hoopt Hyundai de levertijd weliswaar terug te kunnen brengen, maar voor mensen die al een Kona hebben besteld biedt het bedrijf nu de Ioniq als zogenaamde ‘elektrische tussenauto’.

Deze voorraadauto’s kunnen snel worden geleverd, maar de leaserijder moet het wel doen met een kleinere actieradius: van 200 in plaats van 480 kilometer. Als alternatief biedt het bedrijf daarom ook een Ioniq Hybrid, die een actieradius heeft die vergelijkbaar is met een diesel. Onlangs werden er ruim 1.000 exemplaren van de Ioniq hybrid teruggeroepen wegens brandgevaar.

Hyundai biedt Ioniq aan als ’troostauto’ voor wachttijd Kona | Fleet&Mobility

Hyundai biedt Ioniq aan als ’troostauto’ voor wachttijd Kona

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ioniq als tussenauto door Hyundai gepromoot. (Foto: Hyundai)

Hyundai kan de vraag naar de Kona Electric niet bijbenen: de levertijden kunnen oplopen tot een jaar, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het aankomend jaar hoopt Hyundai de levertijd weliswaar terug te kunnen brengen, maar voor mensen die al een Kona hebben besteld biedt het bedrijf nu de Ioniq als zogenaamde ‘elektrische tussenauto’.

Deze voorraadauto’s kunnen snel worden geleverd, maar de leaserijder moet het wel doen met een kleinere actieradius: van 200 in plaats van 480 kilometer. Als alternatief biedt het bedrijf daarom ook een Ioniq Hybrid, die een actieradius heeft die vergelijkbaar is met een diesel. Onlangs werden er ruim 1.000 exemplaren van de Ioniq hybrid teruggeroepen wegens brandgevaar.