Personenauto's

Laatste update:

Schadeketen AAS komt met eigen systeem Aantoonbaar Veilig Herstel

AAS Schadeherstel wil Aantoonbaar Veilig Herstel vooral bij de klant onder de aandacht brengen. (Foto: AAS Schadeherstel)

Schadeketen AAS Schadeherstel heeft het zogeheten Aantoonbaar Veilig Herstel gelanceerd, dit zeven stappenplan is verplicht voor alle AAS-leden. Met dit systeem worden alle veiligheidskritische onderdelen van het herstelproces digitaal vastgelegd. Zo meldt AAS Schadeherstel. 

AAS Schadeherstel laat weten dat de nieuwe Plusnorm, die onlangs door Focwa en Bovag is aangekondigd, op termijn zal worden geïntegreerd in het kwaliteitsprogramma van de keten. Met dit eigen systeem is volledig aantoonbaar dat de voorschriften van de autofabrikant bij elke stap zijn gevolgd. Veilig herstel van steeds complexere auto’s is een belangrijk vraagstuk, aldus AAS.

7 stappen

Het programma van de schadeketen is opgedeeld in zeven stappen: van het opstellen van een inzichtelijke reparatieplan tot diagnoses volgens fabrieksvoorschriften, vakmensen met de juiste competenties, de juiste hersteltechnieken, voorgeschreven onderdelen, gecertificeerd equipment en tussentijdse controles. Eind dit jaar moeten alle 89 AAS-vestigingen met het verplichte systeem werken.

Via het kwaliteitsprogramma is er, volgens AAS, veel aandacht voor kennis en kunde van de medewerkers en wordt deze continu gemonitord. Ook permanente educatie is een belangrijke onderdeel van het programma.

Eerder lanceerde schadeketen ABS Autoherstel een eigen filter dat veiligheidskritische delen herkent en controleert: het zogeheten Totaalherstel. 

Schadeketen AAS komt met eigen systeem Aantoonbaar Veilig Herstel | Fleet&Mobility

Schadeketen AAS komt met eigen systeem Aantoonbaar Veilig Herstel

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
AAS Schadeherstel wil Aantoonbaar Veilig Herstel vooral bij de klant onder de aandacht brengen. (Foto: AAS Schadeherstel)

AAS Schadeherstel laat weten dat de nieuwe Plusnorm, die onlangs door Focwa en Bovag is aangekondigd, op termijn zal worden geïntegreerd in het kwaliteitsprogramma van de keten. Met dit eigen systeem is volledig aantoonbaar dat de voorschriften van de autofabrikant bij elke stap zijn gevolgd. Veilig herstel van steeds complexere auto’s is een belangrijk vraagstuk, aldus AAS.

7 stappen

Het programma van de schadeketen is opgedeeld in zeven stappen: van het opstellen van een inzichtelijke reparatieplan tot diagnoses volgens fabrieksvoorschriften, vakmensen met de juiste competenties, de juiste hersteltechnieken, voorgeschreven onderdelen, gecertificeerd equipment en tussentijdse controles. Eind dit jaar moeten alle 89 AAS-vestigingen met het verplichte systeem werken.

Via het kwaliteitsprogramma is er, volgens AAS, veel aandacht voor kennis en kunde van de medewerkers en wordt deze continu gemonitord. Ook permanente educatie is een belangrijke onderdeel van het programma.

Eerder lanceerde schadeketen ABS Autoherstel een eigen filter dat veiligheidskritische delen herkent en controleert: het zogeheten Totaalherstel.