Inkoopmanagement

Laatste update:

Autoschadebranche: kosten herstel nemen toe door ADAS

Foto: Shutterstock

De autoschadeherstelbranche ziet de kosten voor auto- en ruitherstel de komende jaren flink toenemen doordat steeds meer auto’s zijn uitgerust met advanced driver assistance systems, kortweg ADAS. Er zijn daarom zorgen over de betaalbaarheid.

Auto’s worden steeds geavanceerder, en dat betekent dat herstelbedrijven moeten investeren in opleiding en equipment. Daarnaast betekenen de ADAS-sensoren in bumpers en spiegels ook een verhoogde kostenpost voor arbeid en onderdelen.

De schadebranche komt nu met een Plusnorm, die is bedoeld om de kwaliteit van schadeherstel te borgen en te voorkomen dat auto’s onveilig weer de weg op gaan. Tijdens de Automotive Online Schade Talkshow bogen branchevertegenwoordigers zich onder andere over de vraag: wie gaat uiteindelijk de schade betalen? De uitzending is terug te zien via het Youtube-kanaal van Automotive.

Autoschadebranche: kosten herstel nemen toe door ADAS | Fleet&Mobility

Autoschadebranche: kosten herstel nemen toe door ADAS

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Auto’s worden steeds geavanceerder, en dat betekent dat herstelbedrijven moeten investeren in opleiding en equipment. Daarnaast betekenen de ADAS-sensoren in bumpers en spiegels ook een verhoogde kostenpost voor arbeid en onderdelen.

De schadebranche komt nu met een Plusnorm, die is bedoeld om de kwaliteit van schadeherstel te borgen en te voorkomen dat auto’s onveilig weer de weg op gaan. Tijdens de Automotive Online Schade Talkshow bogen branchevertegenwoordigers zich onder andere over de vraag: wie gaat uiteindelijk de schade betalen? De uitzending is terug te zien via het Youtube-kanaal van Automotive.