Infrastructuur

Laatste update:

Twinning Energy opent waterstof tankstation in Maarn

Foto: Shutterstock

De installatie is beschikbaar voor bedrijven en leaserijders.

Twinning Energy is een nieuw bedrijf, dat wil bijdragen aan een schone leefomgeving en aan het versnellen van de energietransitie. Het bedrijf heeft nu een eerste waterstof tankstation geopend in Maarn, de thuisbasis van het bedrijf.

Waterstof wordt, naast batterij-elektriciteit, gezien als een schone vervanger van fossiele brandstoffen. Tijdens het rijden wordt waterstof omgezet in elektriciteit en water, waardoor water de enige uitstoot is. Afhankelijk van de manier van productie kan het rijden op waterstof geheel klimaatneutraal zijn.

Het tankstation in Maarn is beschikbaar voor ondernemingen en leaserijders die op waterstof willen rijden. Belangrijke meerwaarde daarvan boven elektrische voertuigen is de grote actieradius. Volgens Twinning Energy loopt deze tot 700 kilometer.

Ook grote partijen hebben zich al op de markt voor waterstof begeven. Zo maakte Shell afgelopen zomer bekend vier waterstof tankstations in Nederland te gaan openen. Op dit moment rijden er ongeveer 30 waterstofauto’s in Nederland.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Twinning Energy opent waterstof tankstation in Maarn | Fleet&Mobility

Twinning Energy opent waterstof tankstation in Maarn

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Twinning Energy is een nieuw bedrijf, dat wil bijdragen aan een schone leefomgeving en aan het versnellen van de energietransitie. Het bedrijf heeft nu een eerste waterstof tankstation geopend in Maarn, de thuisbasis van het bedrijf.

Waterstof wordt, naast batterij-elektriciteit, gezien als een schone vervanger van fossiele brandstoffen. Tijdens het rijden wordt waterstof omgezet in elektriciteit en water, waardoor water de enige uitstoot is. Afhankelijk van de manier van productie kan het rijden op waterstof geheel klimaatneutraal zijn.

Het tankstation in Maarn is beschikbaar voor ondernemingen en leaserijders die op waterstof willen rijden. Belangrijke meerwaarde daarvan boven elektrische voertuigen is de grote actieradius. Volgens Twinning Energy loopt deze tot 700 kilometer.

Ook grote partijen hebben zich al op de markt voor waterstof begeven. Zo maakte Shell afgelopen zomer bekend vier waterstof tankstations in Nederland te gaan openen. Op dit moment rijden er ongeveer 30 waterstofauto’s in Nederland.