Infrastructuur

Laatste update:

Toyota en Hyundai stoppen levering waterstofauto’s in Noorwegen na ontploffing vulstation

Waterstof wordt vaak als groen alternatief voor fossiele brandstoffen beschouwd (foto: Shutterstock)

Noorse klanten met een waterstofauto van beide merken krijgen voorlopig een vervangende elektrische auto.

Toyota en Hyundai stoppen in Noorwegen voorlopig met de leveranties van hun waterstofauto’s, respectievelijk de Mirai en Nexo, nadat in dat land een waterstofstation van Uno-X is ontploft. Dat melden woordvoerders Guido Roozenkrans (Toyota) en Mike Belinfante (Hyundai) van beide merken aan Automotive. Na de explosie besloot eigenaar Nel Hydrogen om tien andere waterstofstations tijdelijk te sluiten.  

Bij de explosie van het waterstof tankstation voor auto’s raakten twee inzittenden van auto’s lichtgewond, melden diverse media. Twee belangrijke doorgaande wegen werden na de ontploffing in beide richtingen afgesloten. In Nederland bouwt Shell aan een klein netwerk van waterstofstations.

Jon André Lokke, ceo van Nel Hydrogen benadrukt dat de oorzaak van de ontploffing nog niet is vastgesteld. “Het is te vroeg om te speculeren over wat is misgegaan, maar onze prioriteit ligt bij veilige tankvoorzieningen. Uit voorzorg zijn tien tanklocaties die werken met gelijke systemen tijdelijk gesloten.”

Het ontplofte tankstation heeft een capaciteit om ongeveer vijftig auto’s per dag met waterstof te vullen. Als de Uni-X waterstofstations worden gesloten kunnen auto’s op waterstof in Noorwegen problemen krijgen met de brandstoftoevoer, want het bedrijf is marktleider in het Scandinavische land.

Noorwegen staat in de autobranche vooral bekend om het stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Toyota en Hyundai stoppen levering waterstofauto’s in Noorwegen na ontploffing vulstation | Fleet&Mobility

Toyota en Hyundai stoppen levering waterstofauto’s in Noorwegen na ontploffing vulstation

Maarten Maarten
• Laatste update:
Waterstof wordt vaak als groen alternatief voor fossiele brandstoffen beschouwd (foto: Shutterstock)

Toyota en Hyundai stoppen in Noorwegen voorlopig met de leveranties van hun waterstofauto’s, respectievelijk de Mirai en Nexo, nadat in dat land een waterstofstation van Uno-X is ontploft. Dat melden woordvoerders Guido Roozenkrans (Toyota) en Mike Belinfante (Hyundai) van beide merken aan Automotive. Na de explosie besloot eigenaar Nel Hydrogen om tien andere waterstofstations tijdelijk te sluiten.  

Bij de explosie van het waterstof tankstation voor auto’s raakten twee inzittenden van auto’s lichtgewond, melden diverse media. Twee belangrijke doorgaande wegen werden na de ontploffing in beide richtingen afgesloten. In Nederland bouwt Shell aan een klein netwerk van waterstofstations.

Jon André Lokke, ceo van Nel Hydrogen benadrukt dat de oorzaak van de ontploffing nog niet is vastgesteld. “Het is te vroeg om te speculeren over wat is misgegaan, maar onze prioriteit ligt bij veilige tankvoorzieningen. Uit voorzorg zijn tien tanklocaties die werken met gelijke systemen tijdelijk gesloten.”

Het ontplofte tankstation heeft een capaciteit om ongeveer vijftig auto’s per dag met waterstof te vullen. Als de Uni-X waterstofstations worden gesloten kunnen auto’s op waterstof in Noorwegen problemen krijgen met de brandstoftoevoer, want het bedrijf is marktleider in het Scandinavische land.

Noorwegen staat in de autobranche vooral bekend om het stimuleringsbeleid voor elektrische auto’s