Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Mobility Mixx flexibiliseert deelautoproduct

Leaseplan-dochter Mobility Mixx lanceert in september Sammsamm Flex, een variant op het bestaande deelautoconcept. Bedrijven kunnen met het flexproduct het deelautoconcept tot een jaar lang uitproberen en maandelijks kosteloos opzeggen.

Mobility Mixx-directeur Paul Wessels legt uit dat een langlopend contract voor bedrijven die helemaal geen ervaring hebben met autodelen, vaak nog een drempel is om ermee aan de slag te gaan. “Nu kunnen zij op een laagdrempelige manier met deelauto’s experimenteren, die zijn voorzien van de deelauto-apparatuur.”

Huurpool Leaseplan
De auto’s die worden ingezet voor Sammsamm Flex komen uit de huurpool van Leaseplan. Op basis van beschikbaarheid kan dan ook een auto gekozen worden. De tarieven van Sammsamm Flex liggen wel iets hoger dan bij Sammsamm. “Het is immers geen contract voor de lange termijn, dan wordt namelijk de kilometerprijs lager.”

Het product kan ook gebruikt worden door bedrijven die tijdelijk een deelauto willen inzetten. “Als van tevoren bekend is dat slechts periodiek extra auto’s nodig zijn om te delen onder het personeel. Op die manier kan een flexibele schil van deelauto’s aan het wagenpark worden toegevoegd.”

Voor het einde van het jaar is de doelstelling van Sammsamm om 1.200 auto’s rond te hebben rijden. Momenteel zijn dat er 850. “Wij denken dat het nieuwe Flex-product een belangrijke driver van die groei is”, aldus Wessels.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Mobility Mixx flexibiliseert deelautoproduct | Fleet&Mobility

Mobility Mixx flexibiliseert deelautoproduct

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mobility Mixx-directeur Paul Wessels legt uit dat een langlopend contract voor bedrijven die helemaal geen ervaring hebben met autodelen, vaak nog een drempel is om ermee aan de slag te gaan. “Nu kunnen zij op een laagdrempelige manier met deelauto’s experimenteren, die zijn voorzien van de deelauto-apparatuur.”

Huurpool Leaseplan
De auto’s die worden ingezet voor Sammsamm Flex komen uit de huurpool van Leaseplan. Op basis van beschikbaarheid kan dan ook een auto gekozen worden. De tarieven van Sammsamm Flex liggen wel iets hoger dan bij Sammsamm. “Het is immers geen contract voor de lange termijn, dan wordt namelijk de kilometerprijs lager.”

Het product kan ook gebruikt worden door bedrijven die tijdelijk een deelauto willen inzetten. “Als van tevoren bekend is dat slechts periodiek extra auto’s nodig zijn om te delen onder het personeel. Op die manier kan een flexibele schil van deelauto’s aan het wagenpark worden toegevoegd.”

Voor het einde van het jaar is de doelstelling van Sammsamm om 1.200 auto’s rond te hebben rijden. Momenteel zijn dat er 850. “Wij denken dat het nieuwe Flex-product een belangrijke driver van die groei is”, aldus Wessels.