Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Multitankcard weet het zeker: ook zzp’er aanbidt heilige koe

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kiezen massaal voor de auto om naar zakelijke afspraken te gaan: 84 procent kiest de auto voor afspraken buiten de woonplaats, 50 procent voor binnen de woonplaats.

Dat meldt tankpasleverancier Multitankcard.

Bijna tweederde (65%) van de eenpitters gebruikt een auto in privébezit voor zakelijke ritten. Tweederde geeft bovendien aan dat de auto altijd schoon en netjes moet zijn. “Daaruit zou je kunnen opmaken dat representativiteit een grote rol speelt”, laat Patrick Roozeman optekenen in het persbericht. Hij is directeur van MultiTankCard. “Misschien dat zelfstandig ondernemers het liefst per auto bij hun klanten aankomen.” Begin april meldde ZZP Barometer dat 59 procent van de zzp’ers een privé-auto rijdt; ruim 12 procent zou zakelijk een auto leasen.

Ten aanzien van de representativiteit van dit onderzoek verklaart Pim van Houten, die zelf als zzp’er de pr van Multitankcard verzorgt, tegenover Fleet&Mobility dat Multitankcard het liet uitvoeren door ZZP Enquête. Dat bureau ondervroeg “circa” 350 zzp’ers hoe zij zich vervoeren. Volgens Van Houten heeft ZZP Enquête “een dwarsdoorsnede” van de zzp-populatie ondervraagd. Het zou gaan om een representatieve steekproef.

Van de respondenten zegt 37,5 procent voor de korte afstanden de fiets te pakken. Iets meer dan de helft zegt dat de auto goedkoper is dan het OV. Een flinke minderheid (45%) vindt dat ondernemers die fiets of OV verkiezen boven de auto, daarvoor een fiscale beloning zouden moeten krijgen.

Eerder maakte Multitankcard bekend dat het met een propositie komt speciaal voor zzp’ers: tanken, wassen, parkeren en OV op één pas. Multitankcard spreekt in beide persberichten van een “snel groeiende groep”. Van Houten verklaart desgevraagd dat de tankpasleverancier zich daarvoor baseert op verschillende bronnen, waaronder de Kamer van Koophandel. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de aanwas van zzp’ers sinds begin 2016 stagneert.

Multitankcard weet het zeker: ook zzp’er aanbidt heilige koe | Fleet&Mobility

Multitankcard weet het zeker: ook zzp’er aanbidt heilige koe

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt tankpasleverancier Multitankcard.

Bijna tweederde (65%) van de eenpitters gebruikt een auto in privébezit voor zakelijke ritten. Tweederde geeft bovendien aan dat de auto altijd schoon en netjes moet zijn. “Daaruit zou je kunnen opmaken dat representativiteit een grote rol speelt”, laat Patrick Roozeman optekenen in het persbericht. Hij is directeur van MultiTankCard. “Misschien dat zelfstandig ondernemers het liefst per auto bij hun klanten aankomen.” Begin april meldde ZZP Barometer dat 59 procent van de zzp’ers een privé-auto rijdt; ruim 12 procent zou zakelijk een auto leasen.

Ten aanzien van de representativiteit van dit onderzoek verklaart Pim van Houten, die zelf als zzp’er de pr van Multitankcard verzorgt, tegenover Fleet&Mobility dat Multitankcard het liet uitvoeren door ZZP Enquête. Dat bureau ondervroeg “circa” 350 zzp’ers hoe zij zich vervoeren. Volgens Van Houten heeft ZZP Enquête “een dwarsdoorsnede” van de zzp-populatie ondervraagd. Het zou gaan om een representatieve steekproef.

Van de respondenten zegt 37,5 procent voor de korte afstanden de fiets te pakken. Iets meer dan de helft zegt dat de auto goedkoper is dan het OV. Een flinke minderheid (45%) vindt dat ondernemers die fiets of OV verkiezen boven de auto, daarvoor een fiscale beloning zouden moeten krijgen.

Eerder maakte Multitankcard bekend dat het met een propositie komt speciaal voor zzp’ers: tanken, wassen, parkeren en OV op één pas. Multitankcard spreekt in beide persberichten van een “snel groeiende groep”. Van Houten verklaart desgevraagd dat de tankpasleverancier zich daarvoor baseert op verschillende bronnen, waaronder de Kamer van Koophandel. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de aanwas van zzp’ers sinds begin 2016 stagneert.