Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Parkeerapp Parkbob wint ALD Startup Challenge

Parkbob, een app die helpt bij het vinden van een parkeerplek op straat, kwam als beste uit de bus bij een prijsvraag van leasemaatschappij ALD Automotive.

Dat meldt ALD Automotive in een persbericht.

Thema van de prijsvraag was ‘digital parking’. ALD belooft de winnaar te helpen de oplossing te perfectioneren en uit te rollen in de landen waar het bedrijf actief is. De leasemaatschappij, die binnenkort naar de beurs gaat, toonde eerder dit jaar ook al belangstelling voor digitale dienstverlening.

Parkbob wordt ontwikkeld in Oostenrijk. Gebruikers krijgen met de app real-time inzicht in vrije parkeerplekken op straat. De app leidt de gebruiker naar een vrije plek en levert zo een tijdsbesparing op, aldus het persbericht. Ook waarschuwt de app als iemand parkeert waar dat niet mag. De app is beschikbaar in Amsterdam, Brussel, Berlijn en Rome.

ALD Automotive gaat een pilot uitvoeren met Parkbob in één van de 41 landen waar de leasemaatschappij actief is. Het van oorsprong Franse bedrijf zegt nog te moeten bepalen welk land dat is. Ook de verdere criteria en onderzoeksvragen moeten nog worden ontwikkeld.

Aan de prijsvraag deden 63 startups uit 20 landen mee.

Parkeerapp Parkbob wint ALD Startup Challenge | Fleet&Mobility

Parkeerapp Parkbob wint ALD Startup Challenge

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt ALD Automotive in een persbericht.

Thema van de prijsvraag was ‘digital parking’. ALD belooft de winnaar te helpen de oplossing te perfectioneren en uit te rollen in de landen waar het bedrijf actief is. De leasemaatschappij, die binnenkort naar de beurs gaat, toonde eerder dit jaar ook al belangstelling voor digitale dienstverlening.

Parkbob wordt ontwikkeld in Oostenrijk. Gebruikers krijgen met de app real-time inzicht in vrije parkeerplekken op straat. De app leidt de gebruiker naar een vrije plek en levert zo een tijdsbesparing op, aldus het persbericht. Ook waarschuwt de app als iemand parkeert waar dat niet mag. De app is beschikbaar in Amsterdam, Brussel, Berlijn en Rome.

ALD Automotive gaat een pilot uitvoeren met Parkbob in één van de 41 landen waar de leasemaatschappij actief is. Het van oorsprong Franse bedrijf zegt nog te moeten bepalen welk land dat is. Ook de verdere criteria en onderzoeksvragen moeten nog worden ontwikkeld.

Aan de prijsvraag deden 63 startups uit 20 landen mee.