Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Samenwerking Mywheels en Syntus in Utrecht

Foto: Mywheels

Autodeelplatform Mywheels en vervoersmaatschappij Syntus gaan in Utrecht het autodelen stimuleren.

Dit melden beide bedrijven in een persbericht.

Mywheels is een van de oudste autodeelplatformen in Nederland en viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Het bedrijf heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Hierdoor is geen fysieke sleuteloverdracht meer nodig. Openbaar vervoersbedrijf Syntus Utrecht draagt bij aan de samenwerking door bij vijftig autobezitters in de provincie Utrecht een boordcomputer in te bouwen en een jaar lang de abonnementskosten te betalen. Syntus en Mywheels hopen dat het aantal autoritten in deelauto’s in de provincie Utrecht zo kan vertienvoudigen.

De sleuteloverdracht is een barrière, die er voor zorgt dat verhuurverzoeken vaak niet worden gehonoreerd.

“Onze ambitie is dat autodelen verder groeit en we zetten daarom vol in op nieuwe technologie”, stelt Karina Tiekstra, algemeen directeur van Mywheels. “We zijn altijd op zoek naar manieren om autodelen nog makkelijker te maken. De sleuteloverdracht was een barrière, die er voor zorgt dat verhuurverzoeken vaak niet worden gehonoreerd. Met dit concept nemen we die barrière weg. De huurder kan na het online reserveren met zijn mobiele telefoon de auto van de verhuurder openen.”

De boordcomputer registreert de gereden kilometers en de kosten. Tiekstra ziet nu al dat deze auto’s vijf tot tien keer meer verhuurd worden dan auto’s zonder kastje.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Samenwerking Mywheels en Syntus in Utrecht | Fleet&Mobility

Samenwerking Mywheels en Syntus in Utrecht

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Mywheels

Dit melden beide bedrijven in een persbericht.

Mywheels is een van de oudste autodeelplatformen in Nederland en viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Het bedrijf heeft de techniek van de bestaande deelauto, een ingebouwde boordcomputer in de auto, beschikbaar gemaakt voor particuliere autodelers. Hierdoor is geen fysieke sleuteloverdracht meer nodig. Openbaar vervoersbedrijf Syntus Utrecht draagt bij aan de samenwerking door bij vijftig autobezitters in de provincie Utrecht een boordcomputer in te bouwen en een jaar lang de abonnementskosten te betalen. Syntus en Mywheels hopen dat het aantal autoritten in deelauto’s in de provincie Utrecht zo kan vertienvoudigen.

De sleuteloverdracht is een barrière, die er voor zorgt dat verhuurverzoeken vaak niet worden gehonoreerd.

“Onze ambitie is dat autodelen verder groeit en we zetten daarom vol in op nieuwe technologie”, stelt Karina Tiekstra, algemeen directeur van Mywheels. “We zijn altijd op zoek naar manieren om autodelen nog makkelijker te maken. De sleuteloverdracht was een barrière, die er voor zorgt dat verhuurverzoeken vaak niet worden gehonoreerd. Met dit concept nemen we die barrière weg. De huurder kan na het online reserveren met zijn mobiele telefoon de auto van de verhuurder openen.”

De boordcomputer registreert de gereden kilometers en de kosten. Tiekstra ziet nu al dat deze auto’s vijf tot tien keer meer verhuurd worden dan auto’s zonder kastje.