Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Hitachi stapt in autodelen

Foto: Hitachi Capital Mobility

Leaseauto’s komen op aanvraag ook als deelauto beschikbaar. 

Hitachi Capital Mobility – vorig jaar ontstaan uit de fusie van Noordlease en Leasevisie – faciliteert nu ook autodelen, zo maakt de leasemaatschappij bekend. Inmiddels zijn 25 auto’s deelbaar gemaakt, in samenwerking met softwareleverancier Wego. Na de zomer wil Hitachi ook een deelconcept voor fietsen starten.

Met de deeloplossing van Hitachi kunnen gebruikers in de app een van de beschikbare auto’s reserveren, voertuigstatussen achterlaten en de auto openen en sluiten. Dat kan tijdens kantoortijden maar, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, ook erbuiten. Medewerkers die in het weekend een auto nodig hebben, kunnen deze tegen een aantrekkelijk tarief gebruiken. Hierdoor zijn aanzienlijk minder auto’s nodig en worden auto’s efficiënter gebruikt, stelt Hitachi. Hitachi Capital Mobility stond vorig jaar nummer 11 in de Automotive Leasemaatschappij top 60.

Gert Veenstra, ceo van het bedrijf, wil met het deelautoconcept inspelen op vragen uit de markt. “Met name bij projectontwikkelaars en in het bedrijfsleven. Steeds vaker zie je dat bij de verhuur van een appartement in de huurprijs een aantal uur mobiliteit inbegrepen zit. Vooral in drukke steden. Dat is een mooie constructie die we momenteel al bij drie appartementencomplexen inzetten. Ook in het bedrijfsleven blijkt het een gewilde oplossing, omdat het twee grote voordelen met zich mee brengt: kostenbesparing en het groener maken van de organisatie. Zelf hebben wij het concept ook omarmd en meerdere deelauto’s voor ons personeel beschikbaar gemaakt.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Hitachi stapt in autodelen | Fleet&Mobility

Hitachi stapt in autodelen

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Hitachi Capital Mobility

Hitachi Capital Mobility – vorig jaar ontstaan uit de fusie van Noordlease en Leasevisie – faciliteert nu ook autodelen, zo maakt de leasemaatschappij bekend. Inmiddels zijn 25 auto’s deelbaar gemaakt, in samenwerking met softwareleverancier Wego. Na de zomer wil Hitachi ook een deelconcept voor fietsen starten.

Met de deeloplossing van Hitachi kunnen gebruikers in de app een van de beschikbare auto’s reserveren, voertuigstatussen achterlaten en de auto openen en sluiten. Dat kan tijdens kantoortijden maar, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, ook erbuiten. Medewerkers die in het weekend een auto nodig hebben, kunnen deze tegen een aantrekkelijk tarief gebruiken. Hierdoor zijn aanzienlijk minder auto’s nodig en worden auto’s efficiënter gebruikt, stelt Hitachi. Hitachi Capital Mobility stond vorig jaar nummer 11 in de Automotive Leasemaatschappij top 60.

Gert Veenstra, ceo van het bedrijf, wil met het deelautoconcept inspelen op vragen uit de markt. “Met name bij projectontwikkelaars en in het bedrijfsleven. Steeds vaker zie je dat bij de verhuur van een appartement in de huurprijs een aantal uur mobiliteit inbegrepen zit. Vooral in drukke steden. Dat is een mooie constructie die we momenteel al bij drie appartementencomplexen inzetten. Ook in het bedrijfsleven blijkt het een gewilde oplossing, omdat het twee grote voordelen met zich mee brengt: kostenbesparing en het groener maken van de organisatie. Zelf hebben wij het concept ook omarmd en meerdere deelauto’s voor ons personeel beschikbaar gemaakt.”